130 verset rejtettek el Nagyatádon a költészet napja alkalmából

A Nafigyelj! második alkalommal rendezte meg a „Keresd a verset!” programját, melynek keretében meg kellett találni a városban eldugott költeményeket. Összesen 35 különböző költeményt lehetett fellelni.

Már második alkalommal invitálták meg a nagyatádi fiatalok a város lakóit kalandos versvadászatra a magyar költészet napja alkalmából. A „Keresd a verset!” program keretében vasárnap délelőtt és délután összesen 130 kinyomtatott verset és versrészletet rejtettek el a játék szervezői Nagyatád különböző, forgalmasabb pontjain. Ezeket lehetett felkutatni és egy fénykép készítésével igazolni, hogy hány darab költeményt talált meg a játék résztvevője.

Csak hogy néhányat említsünk az elrejtett költeményekből:

Juhász Gyula: Anna örök
Aranyosi Ervin: De szeretnék…
Radnóti Miklós: Őrizz és védj
Karinthy Frigyes: Így írtok ti: Mint aki halkan belelépett
Örkény István: Leltár
Petőfi Sándor: Szeptember végén
József Attila: Altató
József Attila: Reménytelenül

Ezeken kívül még számos magyar költő tollából származó költeményt nyomtattak ki és hagytak el Nagyatádon. József Attila verseiből többet is. Az Óda című költeményét több részletben rejtették el városunkban, a 6-os felosztásnak megfelelően. A gyerekekre is gondoltak a szervezők: Weöres Sándortól a Tündér című alkotás is el lett rejtve, illetve Lackfi János Csiki-csuki verse is.

A szervezők szerint estére már egy költemény sem volt a rejtekhelyén. Akadt olyan résztvevő, aki órákat töltött a szépirodalmi kincsek felkutatásával. A játék győztese, Tolnai Endre György összesen 25 költeményt gyűjtött össze. A legjobb három versvadász egy-egy verseskötetet kap ajándékba.

1. helyezett: Tolnai Endre György

2. helyezett: Tompos Tamara

3. helyezett: Pusztai Szemira

Megosztás