Húsz napi eleséget adományoztak a nagyatádiak

A Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület húsvéti adománygyűjtő akcióján az önkéntesek és az adakozók is azt mondták, hogy érezhető a gazdasági visszaesés és az áremelkedés.

A húsvéti adománygyűjtésen a menhely védenceinek számára az alábbi mennyiség gyűlt össze szombaton: 776 kg kutyatáp, 106 db kutyakonzerv, 13 db kutyaszalámi, 11 db nedves alutasakos kutyatáp, 7 csomag jutalomfalat, 4 db nedves alutasakos cicatáp,  1 db cica jutalomfalat, 3 db cicakonzerv, 6,25 kg cica száraztáp. Ezenkívül körülbelül 20 ezer forint felajánlást kapott a nagyatádi állatmenhely.

Az adományozók és az önkéntesek véleménye szerint egyértelműen érezhető volt a jelen gazdasági helyzet, az árak emelkedése, ami a felajánlások mennyiségén is látszott. Nagyon hálásák vagyunk mindenkinek, akik segítették a munkánkánkat, sajnos, az emberek újból szembesültek azzal, hogy valóban nehéz időket élünk – monták az állatmenhely önkéntesei. Úhy fogalmaztak: ebben a helyzetben különösen fontos kiemelni az állatvédők munkásságát, a mindennnapi küzdelmeiket.

Nyáron terveznek újból egy adománygyűjtő akciót. A hétvégén gyűjtött mennyiség megközelíthetőleg 20 napig elegendő élelmet biztosít a védenceknek.

Megosztás