156-an érettségiznek Nagyatádon hétfőtől

137-en az Ady gimnáziumban, 19-en pedig a szakközépiskolában. Az érettségizők az elmúlt egy évben mindössze két hónapig járhattak iskolába. Az államtitkár tegnap kijelentette: minden készen áll a hétfői vizsgákra.

Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön.

Az Oktatási Hivatal már közzétette honlapján az egészségvédelmi intézkedéseket: egy teremben legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat – a másfél méteres távolság betartásával –, továbbá megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt is biztosítani kell nekik. A felügyelő tanároknak kötelező a védőmaszk használata – nekik kesztyűt és védőmaszkot is központilag biztosítanak –, a diákoknak az írásbeli ideje alatt azonban csak ajánlott. Az Ady gimnáziumban ezen felül minden vizsgát követően fertőtlenítő oldatos ködgépet fognak használni a termekben.

A gimnáziumban 137-en fognak érettségi vizsgát tenni, ebbe beletartoznak a normál képzésben részt vevők, a 13. évfolyamosok és a külsősök.

Jelentős azoknak a száma, akik emelt szintű vizsgára vállalkoztak – tette hozzá Cseh Tamás iskolaigazgató. – Az érettségi vizsgát követően május 10-től kezdődnek a szakmai vizsgák gyakorló mentőápoló, gépgyártástechnológiai technikus, informatikai rendszerüzemeltető, pénzügyi számvitel ügyintéző és óvodai dajka szakokból, ezeken összesen 63 fő vesz részt.  

Ahogy korábban is beszámoltunk róla, a végzősöknek nagy kihívást jelentett felkészülni az érettségire a digitális oktatás időszakában.

A nagyatádi szakközépiskolában 15 nappali és 4 esti tagozatos diák fog érettségizni. Ők mindannyian egy kétéves képzésen vettek részt. Sajnos, azonban, ennek a felét sem tölthették az iskolában.

Kiscsoportos felkészítésre április 19-től volt lehetőségünk, az érettségizők többsége igénybe is vette ezt – mondta Döméné Lajos Katalin igazgatónő. – További 75 szakképzős diákunknak szakmai vizsgák kezdődnek: az első gyakorlati vizsgát május 11-én tartjuk, az írásbeli szakmai vizsgák pedig 13-14-én lesznek.

A szakmai vizsgák egészen június elejéig tartanak a nagyatádi középiskolában.

Megosztás