19-en igényeltek eddig tűzifát támogatásként Nagyatádon

Rendkívüli települési támogatás keretében természetbeni ellátásként kapják a rászorulók. Az önkormányzata saját forrásból biztosítja azt, nem kap rá állami támogatást. Áprilisig lehet kérelmezni, legfeljebb háromszor.

A tavalyi fűtési szezonban összesen 51 kérelemre biztosított így tűzifát a város önkormányzata. Kéthavonta (60 nap elteltével) nyújthat be igénylést ugyanaz a kérelmező, ezt általában meg is teszik.

Így egy fűtési idényben (okt. 1-től ápr. 1-ig) legfeljebb háromszor kaphat ilyen támogatást egy ember. Idén egy-egy alkalommal másfél űrmétert (1mx1mx1,5m) szállít a városgondnokság.

Van saját tulajdonú fánk, egész télre elég lesz még a megváltozott körülményekre való tekintettel is, a rászorulóknak a szabályok szerint tudjuk biztosítani a tűzifasegélyt – válaszolta kérdésünkre Ormai István polgármester.

2022. október 1-től 19 kérelmet nyújtottak be természetbeni ellátásként, tűzifára biztosított rendkívüli települési támogatás megállapítására, melyből 18 kérelem felelt meg a rendeletben meghatározott feltételeknek.

A kisebb, 5 ezer lakos alatti települések az államtól, pályázati forrásból juthatnak ún. szociális tűzifához, erről itt írtunk legutóbb.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás