Rendszeresen megerőszakolta a kiskorú nevelt lányát, enyhítették a büntetését

Egy évtizeden át verte az élettársát, a kiskorú nevelt lányát rendszeresen megerőszakolta az az 50 éves dél-somogyi férfi, akit első fokon 12 év szabadságvesztésre ítéltek. A Pécsi Ítélőtábla enyhítette a büntetését.

A vádlott egy somogyi településen élt élettársával és annak lányával. A férfi az élettársát tíz éven át rendszeresen, esetenként sérüléseket okozva bántalmazta, a nő kiskorú lányát pedig 2018 októberétől 2021 januárjáig erőszakkal, illetve bántalmazással többször arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményeket végezzen – írta a vádhatóság.

Nemcsak a kislányt és az élettársát, hanem élettársával közös kiskorú gyermekeit is rendszeresen bántalmazta, ráadásul úgy, hogy azok szemtanúi voltak annak, ahogy az édesanyjukkal, illetve testvéreikkel bánik.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat idén nyáron folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kapcsolati erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért tizenkét év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett, míg az ügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A másodfokú tárgyaláson a Pécsi Ítélőtábla 10 év börtönbüntetésre enyhítette az ítéletet.

Illusztráció: Depositphotos
Illusztráció: Depositphotos

Megosztás