19 milliárddal túllépte a kormány a bevándorlás kezelésre szánt kiadásokat

A kormány ezt határozatban jóváhagyta és további 10 milliárdot állapított meg a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokra a 2020-as költségvetés terhére.

A tegnapi Magyar Közlöny idei 70. számában olvasható a kormány azon határozata, mely szerint 19,36 milliárd forinttal túllépték a „tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokat”, ezt pedig a kormány jóváhagyta. További 10,24 milliárd forint többletforrást pedig az idei év költségvetésének terhére írnak elő ugyanerre a célra. Ez összesen csaknem 29,6 milliárd forint.

Ezen felül a Magyar Honvédség április elején 8,6 milliárd forintot kapott a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó feladatokra, mint amilyen például a folyami migráció megállítása.

Kérdés, persze, hogy ezek a milliárdok mennyire vannak hasznosan elköltve? Ezt az olvasók döntésére bízzuk. A rendőrség részletes statisztikát vezet a honlapján az illegális határátlépőkkel kapcsolatban. Ide kattintva pedig láthatják, mennyit költött a kormány a „rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósításához”. 

A nyitókép illusztráció. 

Megosztás