Az idei költészet napján sem hagyták műsor nélkül az atádiakat

Április 11-én a kulturális központ munkatársai igyekeznek eljuttatni otthonukba a magyar költészet néhány gyöngyszemét zenével és szavalatokkal a járvány idején is.

A Nagyatádi Kulturális és Sportközpont a facebook oldalán is megjelentette az alábbi videót. Az intézmény igazgatója, Pünkösd Márton az alábbi sorokat üzente az atádiaknak a költészet napján:

Kedves közönségünk!

Lassan egy hónapja szüneteltetjük a közösségi, kulturális szolgáltatásainkat. Üresek a kiállítótermek, közösségi helységek, csendes a színházterem, és csak egy-egy sportoló használja a futópályát. Ezek a napok a fájdalmas áldozatok mellett rengeteg tanulsággal is szolgálnak. Közös felelősségünk, hogy a veszély elmúltával helyesen értelmezzük a természet figyelmeztető intését.

A későbbiekben szeretnénk még nagyobb figyelmet fordítani egymásra, közösségeinkre, értékeink ápolására. Ebben az időszakban szomorú kötelességünk – a megszervezett programok lemondása – mellett is megpróbálunk előre tekinteni. Pályázatokat, projekteket készítünk, alaposan kitakarítjuk intézményeinket a szoborparktól a turisztikai központig, mindenütt karbantartó munkák folynak…

A Magyar Költészet Napján minden évben megtelik a Kulturális Központ színházterme és az ünnepi műsort követően József Attila szobránál emlékezünk. Évek óta formált hagyomány, közösségi érték városunkban ez az ünnep is. Az idén ezen a napon nem találkozunk, de munkatársaim egy kedves gesztussal szeretnék üzenni: „amint biztonságosan megtehetjük, nagy szeretettel visszavárjuk Önöket!”

Pünkösd Márton
Nagyatádi Kulturális és Sport Központ
igazgató

***

A műsorban közreműködnek:
Fábián Viktória
Haris László
Laklia Dominika
Vránics Ildikó

Megosztás