19 zsák szemetet szedtek az Ámor-erdőben

Az egészségfejlesztési iroda szervezésében újabb szemétszedő akciót hirdettek. Az önkéntesek szerint a műanyag palackokon kívül rengeteg elektronikai hulladék van elszórva az erdőben.

A legutóbbi sikeres szemétszedési akciót követően most újabb akciót szervezett a Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda, ezúttal az Ámor-erdőben. A péntek délutáni tisztogatásnak bőséges termése lett: 19 zsák hulladékot szedtek az önkéntesek. A programnak folytatása lesz, ugyanis, sajnos, olyan sok a szemét az erdőben, hogy nem is tudták az önkéntesek mindet összeszedni. Sokszor a hulladék természete miatt volt problémás az összegyűjtés.

Sajnos az erdőben több eldugott szemétlerakó helyet is találtunk – mesélte Bencsikné Mohari Vera, a rendezvény egyik szervezője. – Ezeken a helyeken nagyon sok volt az elektronikai hulladék: három összetört tévét is találtunk, ezek túl nagyok, illetve veszélyesek voltak ahhoz, hogy kézzel megfogjuk és zsákba tegyük őket. Amiket szintén nem tudtunk összegyűjteni, azok a zsákba csavart állati tetemek voltak. Elszomorító, hogy ilyen módon szabadulnak meg az emberek a szeméttől.

A legnagyobb mennyiségű hulladékfajtákat a petpalackok, sörösdobozok és egyéb csomagolási hulladékok tették ki. Az iroda azt tervezi, hogy a Föld napján folytatja az Ámor-erdő megtisztítását.

Megosztás