2 hektáron lángolt a tarló

Nagyatádon a kiserdei út mellett mintegy 2 hektár száraz kukoricacsuhén szaladtak végig a lángok ma délután. A kiérkező tűzoltók fél órás munkával megfékezték a lángokat, az nem terjedt tovább a szomszédos erdőre.

Ma délután 3 órakor érkezett be a riasztás a Nagyatádi Tűzoltósághoz, hogy egy kukoricaföld gyulladt ki a város határában. A lángok a kiserdei út mellett egy tarlón pusztítottak körülbelül két hektáros területen, néhány száz méterre a kempingtől. 

A tűzoltók két szerkocsival vonultak ki a tűzesethez, ahol két vízsugárral és szikracsapókkal fékezték meg a lángokat. A lánglovagok helyszínre érkezésekor már legalább egy órája éghetett a tűz, a tarló nagy része leégett, és már csak füstölgött. Ekkor még a kukoricaföld keleti oldalán lobogtak a lángok, ott viszont félő volt, hogy átterjed a szomszédos erdőre. Itt avatkoztak be a tűzoltók. A tűz valószínűleg emberi múlasztás eredménye volt, mivel a hideg, viszonylag szélcsendes időben nem valószínűsíthető, hogy a tarló magától gyulladt volna meg. Ugyanakkor a kiérkező lánglovagok senkit nem találtak a helyszínen. Emberi sérülés nem történt. 

Helyszínen készített fotókkal!

 

Megosztás