23 tűzeset egy nap alatt!

Nagyatádon egy melléképület égett le, Lábodnál 10 hektáron égett az erdő aljnövényzete, Szenta közelében pedig egy 100 éves gyertyános, tölgyes gyulladt föl. Helyszíni fotókkal!

Szabadtéri tüzek adták a tűzoltói munka nagy részét Somogyban hétfőn, s az erős szél is nehezítette az egységek munkájukat. Öt esetben kidőlt fák eltávolítását végezték a tűzoltók.

19 esetben szabadtéri tüzek oltását végezték önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók. A három legnagyobb kiterjedésű tűz Csurgó külterületén, Lábodnál és Somogyszentpálnál pusztított. Előbbi helyszínen egy 1.5 hektáros csemetés és egy 100 éves gyertyános, tölgyes aljnövényzete égett háromhektáros területen. A nagyatádi, nagykanizsai, zalakarosi hivatásos és berzencei önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és gyorsbeavatkozó sugarak segítségével akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Lábodnál 10 hektáron égett az erdő aljnövényzete. A tűz lakóingatlanokat is veszélyeztetett. A lábodi és a görgeteg önkéntes tűzoltók is segítették a szigetvári, a kaposvári, a nagykanizsai hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók munkáját.

Somogyszentpálnál 15 hektáron égett a száraz fű, alacsony füves vegetáció. A kiérkező marcali egységek valamint a somogyszentpáli önkéntes tűzoltók szikracsapókkal és puttonyfecskendőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén.

Kaposváron egy Berzsenyi utcai lakás erkélyén két fotel kapott lángra, s a tűz átterjedt az ablak műanyag redőnyére, a párkányára. A KÖTÉL Egyesület kiérkezése előtt egy rendőr bejutott a lakásba és megkezdte az oltást. A lángokat a megyeszékhely önkéntesei fojtották el és a kigyulladt anyagoktól megtisztították az erkélyt.

Cserénfa külterületén is mintegy 4 hektáros területen égett az aljnövényzet és megsemmisült egy présház is. A tüzet a kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók oltották el.

Nagyatádon egy fából készül melléképület égett le az éjszaka folyamán, amiben összehordott hulladékot tároltak. A tűz a közeli hétvégi házra nem terjedt át.

Megosztás