24 órán át sakkoztak Nagyatádon

Immár 29. alkalommal rendezték meg Nagyatádon a Bagoly kupát. A nagyatádi Máthé Gáspár harmadszor nyert, ezzel végleg elhódította a vándorkupát.

A 24 órás sakkversenyre Budapestről és Gyöngyösről is érkeztek játékosok. Somogyban az elmúlt két évben a sakk sportágban alig rendeztek versenyeket a vírushelyzet miatt. Az atádi sakkozóknak azonban mindkétszer szerencséjük volt az augusztusi időponttal. Ugyan a szokásosnál kevesebben ültek asztalhoz a kulturális központban, de a kemény mag ebben az évben is versenyzett egy teljes napon keresztül. Több előzetes jelentkező is visszalépett, de így is 13 játékos vállalta a megmérettetést, akik többsége kis is tartott a 24. óra végéig.

A kupán mindenki összeméri tudását mindenkivel, kétszer 5 perces villámpartik során. A játékosok a 24 óra alatt 128 játszmát váltottak egymással. Nem került új név a kupára, mivel Máthé Gáspár már az első fordulóban az élre állt, és az előnyét meg is tartotta a verseny végéig. Szijártó András néhány körön keresztül még meg tudta szorítani a mestert, aki végül megnyugtató előnnyel, immár harmadik alkalommal hódította el a kupát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vándorkupát véglegesen elnyerte. Harmadik helyet a szintén nagyatádi színekben induló Horváth Attila szerezte meg, így a dobogó mindhárom fokára a Nagyatádi Sakk Egylet játékosa állhatott fel, tudtuk meg Kiss Attila szervezőtől.

Az élmezőny alakulása:

Máthé Gáspár 114,5 pont

Szijártó András 104,5 pont

Horváth Attila 95 pont

Szijártó Attila 90 pont

Lantos Ferenc 79 pont

Dan Dániel 70,5 pont

Megosztás