24 rendbeli csalót vettek őrizetbe a nagyatádi rendőrök

Több mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit tegnap a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek. A csaló az interneten árult különböző tárgyakat.

A nyomozás adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes 2019 márciusától májusáig az egyik internetes oldalon eladásra kínált különböző tárgyakat. A hirdetésre jelentkezők a megvásárolni kívánt termékek árát átutalták a pécsi férfi részére. Ő azonban nem küldte meg a sértetteknek az árut , a pénzüket pedig nem adta vissza. A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Jánost, akit 2020. január 22-én elfogtak és előállítottak a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol 24 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a 40 éves férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az internet minden előnye ellenére alkalmas arra is, hogy a csalók tévedésbe ejtsék a jóhiszemű internetezőket. Internetes vásárlás során részesítsek előnyben a nagyobb  webáruházakat. Az aukciós és hirdető oldalakon lebonyolított üzletek során soha ne adják meg a bankkártyájuk adatait, és lehetőség szerint válasszák az utánvétes fizetést. Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik valaki, a rendőrség kéri, hogy őrizze meg az emaileket, webes beszélgetéseket, sms üzeneteket, és hívja a 112-es segélyhívót, vagy tegyen feljelentést a lakhelyéhez tartozó rendőrkapitányságon!

Megosztás