24 zsák szemetet szedtek az önkéntesek

Az egészségfejlesztési iroda által meghirdetett szemétszedési akció keretében fejenként majdnem másfél zsák szemetet gyűjtött össze a 15 önkéntes a Rinya mentén és a Csónakázó-tó déli partján.

Meglepődtek a szervezők, hogy mennyi szemét volt elszórva a bejárt területeken. Ahogyan arról korábban is írtunk, a Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda szemétgyűjtési akcióra hívta meg a nagyatádiakat péntek délutánra. A programon sok fiatalkorú is részt vett, főként az Ady gimnázium 7. osztályosai.

Az önkéntesek a Lidl parkolójából indultak, és a Zagrada dűlő – Rinya-part – vasúti híd – Csónakázó-tó – Szoborpark útvonal mentén gyűjtötték össze az elszórt hulladékokat.

Eredetileg az Ámor-erdőig szerettek volna eljutni, ám erre már nem jutott idő, ugyanis így is rengeteg szemetet szedett össze a 15 fős önkéntes csapat, összesen 24 zsákkal. Különösen a vasúti híd környékén és a Csónakázó-tó déli partja mellett elterülő lápos domboldal bizonyult szennyezettnek.

Itt nagyon sok sörös dobozt, alkoholos üvegeket, csontis dobozokat találtunk – mesélte a program egyik szervezője, Bencsikné Mohari Veronika. – Még párnákat és pulóvereket is. Egy ízben pedig egy zacskót tele energiaitalos dobozokkal, mintha az illető tervezte volna kidobni ezeket, de aztán meggondolta magát.

Veronika hozzátette: a szemétszedési akciót szeretnék többször is, akár rendszeresen megszervezni a következő hetekben.

Megosztás