Banyabált tartottak a Solarban

Már országos ismertségű a hagyományos nagyatádi boszorkánybál, ahol amellett, hogy egy igazi boszorkány tart szeánszot, a résztvevők maguk is beöltözhetnek vasorrú bábának és megmutathatják, hogyan kell seprűn lovagolni.

 

Tegnap este ismét jelmezes bált tartottak a Solar Hotelben: ám ezúttal a résztvevők valamennyien csúcsos kalapot és görbe orrot viseltek az esemény témájának megfelelően: ugyanis boszorkánybálra voltak hivatalosak a vendégek.

A rendezvénynek már több éves hagyománya van, korábban az Obsitos Dalárda, idén pedig a Fegyelmező Zászlóalj Nyugdíjas Klub szervezte a mulatságot. A bál már országosan ismert, tegnap is jöttek vendégek Budapestről, Győrből, Székesfehérvárról és Pécsről is.

Az este során egy valódi, hivatásos boszorkány jövendőt is mondott az érdeklődőknek, majd egy szeánszot tartott, ahol lehetett kérni a rontások levételét.

A boszorkánynak öltözött vendégek számára külön bájitalt szolgáltak fel. Az este a boszik bemutatkozásával kezdődött, külön verset is kellett írniuk ebből a célból. Akadt köztük rekettyés banya, réti boszi, füstaljahelyi boszorkány, és Sanya banya névre hallgató is. Az ízig-vérig boszorkányok a seprűlovaglás számában mutathatták meg tehetségüket. A legrusnyább, legötletesebb banyák közül a közönség megszavazta a legjobb boszorkákat az este folyamán, akik díjazásban is részesültek.

Az est további részében pedig a báli hangulatnak megfelelően táncos mulatsággal telt az idő.

Megosztás