29 atádi hallgató nyerte el az ösztöndíjat

Kezdettől fogva, 13 éve részt vesz a nagyatádi önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíj programban. Idén minden pályázó elnyerte a támogatást. Ők összesen havonta 130 ezer forintot kapnak a várostól.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszert az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdeti meg minden évben a helyi önkormányzatokkal együttműködve. Célja, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalokat támogassa a felsőoktatásban való részvételben. A pályázók nappali képzésben részt vevők egyetemisták vagy főiskolások, illetve olyan felsőoktatási képzésre jelentkező diákok, akik már megszerezték az érettségijüket, vagy éppen arra készülnek.

A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként több forrás szolgál: települési önkormányzati támogatás, megyei önkormányzati támogatás, illetve az EMMI ezen felül a két önkormányzati támogatás összegével megegyező szintű intézményi támogatással egészíti ki az ösztöndíjat. 

Idén Nagyatádon összesen 29 felsőoktatásban részt vevő vagy arra jelentkező tanuló adta be a kérelmét az ösztöndíjra. Az önkormányzat valamennyiüknek odaítélte a támogatást havi szinten 3 ezer és 6500 forint közötti összegben, tájékoztatott Ormai istván polgármester. Vagyis a hallgatók 6 ezer és 13 ezer forint közötti ösztöndíjat fognak kapni.  Erre a célra minden hónapban 130 ezer forintot fordít a város.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás