40 nagyatádi gyermeket táboroztat a szünidőben az RSZSZK

A szünidőben már a második táborát tartja az RSZSZK a nagyatádi gyerekeknek, akik a mai és a holnapi napjukat a Bárdos iskolában töltik. Ottjártunkkor épp az EFI munkatársai tartottak foglalkozásokat.

Húsz nagyatádi gyermeket táboroztat ezen a héten három napon keresztül a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ, ebben a szünidőben már második alkalommal. Korábban a Mocz tanyán egy négynapos, ottalvós tábort szerveztek, most pedig a Bárdos iskolában a kreativitásra és a mozgásra fókuszálnak. A két táborban résztvevő gyerekek között nincs átfedés, így összesen negyven atádi gyerek jutott ingyenes táborozási lehetőséghez.

Ma délelőtt az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak segítségével játékos feladatokat kaptak a gyerekek, délután pedig sport, valamint szellemi vetélkedő várja őket. Szerdán táncos délelőttel készül az RSZSZK, illetve karaokéval, délután pedig a kreativitás kerül főszerepbe, a többi között karkötőket készítenek, csütörtökön pedig strandolnak.

A táborban a gyerekeknek a napi háromszori étkezés biztosított, de a gyümölcs és az édesség sem maradhat el, valamint a játékok közben jutalmakat is kapnak.

– Már több éve szervezünk ilyen táborokat, a gyerekek szeretnek jönni, a szülők pedig bizalommal vannak irántunk – mondta Ivókné Pintér Melinda, az RSZSZK igazgatója. – Felsorolni is nehéz lenne a támogatóinkat, nagyatádi vállalkozók, képviselők, magánszemélyek is támogatnak bennünket, a legnagyobb támogatást pedig Ormai István polgármester úr biztosította, csakúgy, mint tavaly.

Nemcsak Nagyatádon szervez az RSZSZK táborokat, hanem az ellátási terület többi településén is, azokat az ottani dolgozók szervezik a helyi gyerekeknek.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás