43 versenyző az idei Nyuszi Kupán

11 versenyszámban összesen 30 futamot indított el az idei Nyuszi Kupán a Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület. A hagyományos háziversenyen kicsik és nagyok egyaránt próbára tehették tudásukat.

A Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület a tegnapi napon rendezte meg hagyományos Nyuszi Kupáját. A versenyen a nagy medencés foglalkozásokon részt vevő (teljesen vízbiztos) gyermekek mérték össze erejüket. 43 induló ugrott medencébe, hogy különböző távokon és úszásnemekben próbára tegyék tudásukat. 11 versenyszámban indultak a résztvevők: a legkisebbek 25 méteren, a nagyobbak már 50 és 100 méteren is versenyeztek. A kicsik, akik most tanultak meg úszni, még deszka segítségével küzdötték le a medence hosszát. Az egyesület régebbi tagjai pedig gyors és mellúszásban, illetve vegyes úszásnemben teljesítették a távokat. Összesen 30 futamot indított el a szervezőgárda. Győztest a 11 versenyszám legjobbjai közül hirdettek.

Idén 43 résztvevője volt a hagyományos Nyuszi Kupának: a legkisebbek is lelkesen versenyeztek - Fotó: Röhrig Dániel
Idén 43 résztvevője volt a hagyományos Nyuszi Kupának: a legkisebbek is lelkesen versenyeztek – Fotó: Röhrig Dániel

A Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület 2016 nyarán alakult. A taglétszám azóta is folyamatosan bővül: jelenleg 82 gyermek és 12 felnőtt úszó látogatja a foglalkozásokat. A Nyuszi Kupa mellett minden évben megrendezik a Mikulás Kupát is, ahol szintén szép létszámmal versenyeznek az egyesület úszói. Az idei évtől a vezetőség és az edzők megkezdik a hivatalos versenyeztetést is. A megmérettetéseken azok fognak indulni, akik vállalják a kihívást és rendszeres résztvevői az edzéseknek. A háziversenyek célja részben az ezekre való felkészítés, illetve a tudás ellenőrzése és próbára tétele. Még a megszokott társaságban zajló versenyzés is nagy izgalmat tud okozni a gyerekeknek, így a Nyuszi és Mikulás Kupa azok számára is tökéletes kihívás, akik hivatalos versenyeken nem szeretnének indulni.

Fotók: Röhrig Dániel/Atádhír

Megosztás