Egy elmozdult aknafedél okozhatta a tragédiát

Megbízható forrásból származó információ szerint egy használaton kívüli szennyvízgödör elmozdult aknafedele okozhatta a tegnapi tragédiát Háromfán. A rendezett körülmények között élő család iránt mindenki részvéttel van.

Mint nemrég megírtuk, családi tragédia történt tegnap késő délután: egy kisgyermek életét vesztette a Somogy megyei Háromfán.

A községben élők azt beszélik, a kisgyermek az ülepítő gödörbe esett. Tegnap késő délután a mentők szirénázva robogtak be a faluba, majd egy mentőhelikopter is leszállt a helyszínre: megpróbálták újraéleszteni a kisfiút, de végül nem sikerült. A jelek szerint fulladás okozhatta a halálát. A rendőrség ugyancsak nagy erőkkel, 5-6 autóval vonult ki, a falubeliek elmondása szerint késő éjjelig helyszíneltek.

Többen is megerősítették a település polgármesterének, Brandmüller Zoltánnak a szavait, miszerint rendezett körülmények között élő családról van szó, ami méginkább súlyosbítja a tragédiát. A környékbeliek mély együttérzésüket fejezték ki a család iránt az Atádhírnek. Mint mondták, a család üzemelteti az egyik helyi vendéglátóegységet. Akadt, aki egyenesen úgy fogalmazott: bár cigány családról van szó, nagyon sok magyar is példát vehetne róluk, olyan dolgosak.

A családhoz közelállók azt mondták az Atádhírnek: a kisfiú 3,5 éves volt, az udvaron játszott, a hozzátartozói körülötte voltak, ám egyszercsak azt vették észre, hogy nem látják a gyermeket. Azonnal elkezdték keresni, végül egy melléképület mögött bukkantak rá: egy használaton kívüli szennyvízakna fedele elmozdult, és a kicsi beleesett. Délután fél 6 körül vonultak a helyszínre a hatóságok.

Információink szerint ugyan a rendőrség hivatalból gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben, ám a hozzátartozó felnőtt szabadlábon védekezhet, ami azt sejteti, nem tartják felelősnek a tragédiáért.

Megosztás