5 éves lett a nagyatádi Amazon Bloom zenekar

Alkalmi zenélésnek indult, decemberben pedig a 5. születésnapi koncertjét adja az Amazon Bloom zenekar a kulturális központban. A zenekar vezetőjével, Vránics Ildikóval beszélgettünk.

Az Amazon Bloom zenekar december 3-án a kulturális központban ünnepli az ötödik születésnapját. A formáció az ország számos pontán megfordult az évek során, játszottak Budapesten, Tatán, Kaposváron is. Jártak az Ördögkatlan, valamint a Made in Pécs fesztiválon, de visszatérő vendégek a keszthelyi Gesztenye Fesztiválon is. Az egyik énekesnőjüket, Hajdú Virágot, 2019-ben egy balatonboglári tehetségkutató legjobb énekesének választották.

A duó egy basszusgitárossal, illetve egy zongoristával is kiegészült (Horváth Zsófia, Horváth Blanka), így már négyen lépnek színpadra, amit a nagyatádi közönség augusztus 20-án láthatott először.

5 évvel ezelőtt volt-e valami cél, amit megfogalmaztál magadban a zenéléssel, a zenekarral kapcsolatba?

Nem volt cél, igazából a Virággal közös zenélés úgy indult, hogy felkértek az akkori Ady Tehetség Gálára, hogy énekeljek, mint öregdiák, de egyedül kevésnek éreztem a produkciót. Azt pedig már tudtuk egy ideje, hogy Virággal nagyon hasonló a zenei ízlésünk, így felvetettem neki, hogy nem lenne-e kedve együtt zenélni a gálán. Tehát egy alkalmi fellépésből indult a közös zenélés. Mivel nagyon jól kijöttünk és élveztük az egészet, úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, úgyhogy egy év múlva már a kulturális központ Kultúr Kávézójában Amazon Bloom néven léptünk színpadra az első szülinap alkalmából. Itt már saját számot is játszottunk.

(Az első fellépés)

A zenekar tagjai külön-külön helyeken élnek, tanulnak, dolgoznak. Mikor, hogyan tudtok próbálni?

Próbálni itthon szoktunk Nagyatádon, mostanában a kulturális központban. Olyankor, amikor éppen mindenki itthon van és ráér. Leginkább a fellépések előtt próbálunk, olyankor többségében hosszú, több órás próbákat tartunk.

Hány saját dalotok van? Terveztek-e esetleg lemezt a közeljövőben?

Jelenleg 5 saját dalunk van, de vannak még készülőfélben újabbak. Ha minden jól megy, akkor a szülinapi koncerten bemutatunk egy újat, reméljük, sikerül addigra véglegesítenünk.

Stúdiózást mindenképpen tervezünk, hogy felvegyük a saját dalainkat – hogy milyen formában adjuk ki, azt nem tudjuk, legalább online elérhetőre mindenképp tervezzük, de persze az a legfontosabb, hogy magunknak megmaradjon emlékül.

Milyen hosszú koncertre készültök? Mik a terveitek a következő 5 évre?

Bő 1 órás koncerttel készülünk.

A következő időszakban szeretnénk sort keríteni a stúdió felvételekre, saját dalokat írni és minél nevesebb helyszínekre, eseményekre eljutni, minél több helyen bemutatkozni, és örömet okozni a zenénkkel a hallgatóságunknak.  Illetve vannak még a tarsolyban hangszerek, amiket szeretnénk valahogy beemelni a hangzásvilágunkba – akár úgy, hogy mi magunk játszunk rajta, akár új tag meghívásával.

A zenekar 5 éves születésnapi koncertjének leírását itt találják: Kultúr Kávézó // Amazon Bloom & Béke Tér

A zenekar youtube csatornája: www.youtube.com/@amazonbloom

(Fotók: Pünkösd Márton)

Megosztás