50 km-es ultrafutással ünneplik a Nagyatád 50-et

Nagyatád város 50. születésnapja alkalmából egy 50 km-es futóverseny megrendezésével tiszteleg az eXtremeMan Kft. A járványhelyzet miatt „zárt kapus” verseny lesz a Zrínyi utca 2 km-es szakaszán április 25-én.

A város napján rendezendő sportesemény egyben Magyarország 50 km-es Ultrafutó Országos Bajnoksága is lesz a Magyar Atlétikai Szövetség döntésének köszönhetően. A versenyközpontot az eXtremeMan téren állítják majd fel, a versenypályát pedig a Zrínyi utcán jelölték ki: ott kell a sportolóknak a 25×2 km-t teljesíteniük.

Polgárőrök fogják biztosítani a helyszínt, természetesen az utcában lakóknak lehetőségük lesz az autós közlekedésre is kellő körültekintéssel. Mintegy 40-50 versenyző lesz a pályán – mondta dr. Herr Gyula, az eXtremeMan Kft. ügyvezetője. – Kérjük a lakosság türelmét, és köszönjük a megértésüket.

A pálya hitelesítése megtörtént, a verseny rajtját, ill. célbaérkezését a városi strand nagy parkolójában, a „külső fordítóját” pedig az Atád Áruház mögötti parkolóban jelölik ki. Április 25-én 11.00 és 19.00 óra között zárják le a Zrínyi utcának a Kápolna utca és az Atád Áruház parkolójáig terjedő szakaszát; a strandfürdő parkolójának egy területét pedig 6.00 és 21.00 óra között.

Megosztás