600 litert permeteztek a város fáira

Tegnap este 10 órától egészen ma hajnalig a városban platós autóval permetezték Nagyatád fáit. A szétszórt permetszer nem veszélyes se melegvérű állatokra, se a méhekre.

Már korábban olvashattunk Nagyatád honlapján a hírt, mely szerint a tegnapi éjszaka során a város közterületein a Műszaki Iroda megbízása alapján 22.00 óra és 3.00 óra között permetezésre került sor. Mivel az időjárási körülmények is megfelelők voltak erre a célra, így este 10 órától a Széchényi parktól kiindulva megkezdték a munkálatokat. Nagynyomású porítóval szórták szét a kártevők elleni vegyszert, mintegy 600 litert. A berendezés segítségével akár 10 méter magasba is ki tudták szórni a permetszert, ezzel elérve a város platán-, vadgesztenye-, és díszfáinak lombkoronájának tetejét is

A porító apró cseppekre aprította a permetszert
A porító apró cseppekre aprította a permetszert

. A védekezési munka melegvérűekre, méhekre és az élő környezetre veszélytelen, és nem okoz kárt az épített környezetben, közúti tereptárgyakban, gépjárművekben, és egyéb eszközökben. Mindenesetre reggel az autók szélvédőjén felfedezhettünk néhány rászáradt cseppet.

A felhasznált Készítmények: Runner 2F 0,4L/ha, Garelle 0,5kg/ha, Decis Mega 0,25L/ha, Thiovif Jef 3kg/ha, Nonif 0,02% 

Hajnalig permeteztek a városban
Hajnalig permeteztek a városban
Megosztás