Sört, bort, strandbelépőt kaptak a véradók!

Ma déltől egészen 17:00-ig adhattak vért a nagyatádiak a Városi Strand hátsó kertjében. Délután három órakor közel 50 fős volt a részvételi arány. Városunk polgármestere is a vállalkozók közt volt.

„Adj vért, megmentesz 3 életet!”  – hangzik a Magyar Vöröskereszt jól ismert szállóigéje. A nagyatádiak minden évben komolyan veszik ezeket a szavakat, az idei strandolással egybekötött véradó napon is szép számmal jelentek meg. A nyári véradó nap már évekre visszamenő hagyomány, ilyenkor a héten több városban is szerveznek hasonló eseményt a Dél-Dunántúl összefogásának keretében: Kaposváron, Szekszárdon, Pécsen és Dombóváron is várták a lelkes adakozókat. 5 évvel ezelőtt a részvételi arány 80 fős volt, az idei valószínűleg nem lesz ennyire sikeres, de így is vélhetően több, mint 60 fő ad egy-egy tasak vért. 

Sokan már évek óta adnak vért.
Sokan már évek óta adnak vért.

Az önkéntesek jócselkedete nem marad hála nélkül: a Magyar Vöröskereszt jóvoltából egy üveg bort, egy doboz sört, egy szelet kalácsot, debreceni kolbászt, egy 500 Ft-os vásárlási utalványt, frissítő teát, és egy 50%-os engedményű strandbelépőt kaptak a fáradozásukért. Mondhatni, teljesen lekenyerezték a véradókat. Ezenkívül a résztvevők egy szelvényt is kapnak, amivel részt vehetnek a heti, havi és a fődíjért szóló ajándéksorolásokon is. A részletekről itt tájékozódhat. 

Délután 3 órakor már 50-en adtak vért
Délután 3 órakor már 50-en adtak vért

A véradó rendezvényen minden 18 évnél idősebb, 50 kilogrammon felüli, egszséges felnőtt részt vehet, aki még nem töltötte be a 65. életévét. A véradás előtt alapos egészségügyi vizsgálatnak vetik alá az önkénteseket, csak utána jöhet a megbökés, mely során 4,5 dl vért vesznek le. Városunk polgármestere is a jóügynek szentelte a délutánt, ő is beállt a véradók közé.

Megosztás