8. helyen végzett az RKC női csapata a bajnokságban – és ez nem jó hír

Ugyanis ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel osztályozó meccset kell játszania a hazaiaknak az NBI/B-s bajnokságban maradásért. Sajnos sok balszerencsés mérkőzése volt a lányoknak – állítja az RKC elnöke.

A Rinyamenti Kézilabda Club NBI/B-s női csapata már múlt hét pénteken lejátszotta a tavaszi idény utolsó meccsét a Győri Audi ETO játékosai ellen, amit dicséretesen meg is nyert 27-20-ra. Ezt követően kilátásba került, hogy a tabellán a 7. helyre kerüljenek, ám ehhez arra lett volna szükség, hogy a győriek az utolsó két meccsükön is alulmaradjanak. Tegnap azonban a 26-21-re megverték a kozármislenyieket, így az atádi csapat a 8. helyre szorult vissza.

Ez viszont azt jelenti, hogy sajnos kilátásba került a bajnokságból való kiesés: a szezon utolsó meccsét követően június 18-20 között osztályozó meccset kell játszani az NBII-es osztályból feljutó 6 csapat valamelyikével. Jó hír azonban, hogy az egyik egyesület már visszalépett, és ha még egy visszamondja a továbbjutáshoz való igényét, úgy csak a 9. helytől lefelé lévő csapatoknak kell osztályozó mérkőzést játszani. A RKC vezetője, Urbán Róbert szerint csak néhány balszerencsés gólon múlott, hogy nem jobb helyen végeztek.

Sajnos volt egy-két kedvezőtlen meccs, ahol csak 2-3 góllal kaptunk ki, pedig ezeket hoznunk kellett volna – mondta a klubvezető. – Ilyen volt a Szentendre is, az meglepetésként ért minket. És hát nagyon hiányzott a szomszéd vár, a Csurgó elleni győztes csata, tőlük kétszer is kikaptunk, sajnos, pedig ez nem jellemző. Mindez annak ellenére történt, hogy például góllövésben nagyon jó pozícióban vagyunk: Hegedüs Dorottya a második, Kovács Dorina pedig a harmadik jelyen áll a góllövőlistán. A tabellán egyébként az 5. és 10. hely között néhány pont a különbség. Ha csak pár apró körülmény másként alakul, akkor ugyanezzel a hozzáállással a 4-5. helyen is végezhettünk volna.

A következő években az NBI/B-ben való indulás egyébként is kétséges, ugyanis a szövetség csökkenteni fogja a létszámot: összevonják a keleti és nyugati csoportot és 12 csapat helyett csak 10 fog játszani.

Az NBII délnyugati csoportjának versenyében az RKC felnőtt férfi csapata szintén a középmezőnyben zárt a 8. helyen 20 ponttal, mindössze egy ponttal lemaradva a bajaiaktól. A 9-12. helyen végzett csapatok ennek a pontszámnak csak a felét érték el. A hazaiak utolsó meccsüket idegenben játszották az Expressz Zálog Mnádasd ellen május 23-án Pécsváradon, ott 28-21-re nyert az ellenfél. A góllövő listán két játékosunk is az élen végzett: Bojtor Dávid a harmadik, Brezovszky Barnabás pedig a negyedik helyen. A tavaszi idényben jóval több meccset kellett játszania az RKC-nak, ugyanis ősszel a koronavírus miatt 5-6 mérkőzést el kellett halasztani, ezeket az elmúlt hónapokban kellett bepótolni.

Ehhez képest elég jól bírták a fiúk a gyűrődést, a 8. hely egy elég jó zárása a bajnokságnak – mondta Urbán Róbert. – A csapat 95 százaléka nagyatádi kötődésű, úgyhogy hazai nevelésű, fiatal játékosok viszik.

Az RKC felnőtt férfi csapat ma este tartotta az évadzáró összejövetelét. Több játékos jelentette be a visszavonulását.

Talián Bálint köszönt el tőlünk, mint játékos, ám marad a csapatnál segítőként, mint szakmai vezető. Horváth Gergő is befejezte nálunk a játékot. Mindegyikünknek köszönjük az eddigi munkájukat – mondta a klubvezető.

Megosztás