9 + 4 szakma közül választhatnak a diákok a NASZI-ban

Gépészeti, építészeti, kereskedelmi és vendéglátóipari szakmákkal ismerkedhettek meg azok a végzős általános iskolások, akik ellátogattak ma a KSZC Nagyatádi Szakképző Iskolájának pályaválasztási nyílt napjára.

Tíz intézményből mintegy 200 nagyatádi és a kistérségből beutaztatott általános iskolás tanulónak szervezték a nyílt napot. A rendezvényen bemutatták az intézményben elsajátítható szakmákat.

A szakképző iskolai képzés keretében jelenleg négy területen folyik oktatás. A gépészeti szakmák közül ipari gépészeket, valamint gépi és CNC forgácsolókat tanítanak. Az építészeti terület iránt érdeklődő fiatal választhat a festő, mázoló, tapétázó; a szárazépítő és a burkoló szakma közül. A vendéglátás kínálata a pincér, a szakács és a cukrász mesterség. A kereskedelem területén pedig eladónak (kereskedelmi értékesítőnek) szakosodhatnak a diákok.

Az iskola folyamatosan hireti a technikusi szakokat is, ezekre lehet jelentkezni: vendégtéri, szakács, cukrász vlamint kereskedő és webáruházi szaktechnikus. 

A képzésekről Döméné Lajos Katalin igazgató adott tájékoztatást. Kiemelte azon indokokat, amiért érdemes a NASZI-t választani: több szakma elsajátítására is van mód; váltani lehet a képzési formák között; a diák a képességeihez igazodó tanulási utat választhat; felzárkóztató programok segítenek; az iskola könnyen elérhető, de a kollégiumi elhelyezés is megoldható; különböző szintű tanulmányi és szakmai versenyeken tűnhet ki tehetségével a diák; számos szabadidős és diákprogramon vehet részt.

A NASZI-ban vagy a felsőoktatásban tovább is tanulhat, segítséget kap gyakorlati hely keresésében, ráadásul korszerűen felszerelt tantermek, tanműhely és tankonyha várja.

Megosztás