A 2. helyen zárta az őszi szezont a Nagyatád

A gárdonyi csapatot győzték le az atádiak a NB II-es sakkbajnokság aranyvasárnap zárult őszi idényében. A decsiek azonban kiütéses, 11-1-es sikerükkel magukhoz ragadták a vezetést a táblázaton. Fotókkal.

2021/2022-es bajnokság őszi idényének utolsó fordulójára eléggé tartalékosan érkezett Nagyatádra a gárdonyi csapat. Ennek ellenére a hazaiak csak nagy küzdelemben, szinte az utolsó játszmákban tudtak csak felülkerekedni.

Egy gyors döntetlent követően majdnem két órát kellett várni az első hazai győzelemre. Györkös Krisztina agresszív játékával meglepte ellenfelét, és aránylag gyorsan el is döntötte a játszma sorsát. Ekkor még úgy tűnt, hogy a hazai lendület ki fog tartani, ugyanis két újabb győzelmet írhattak be az eredményjelentő lapra. Előbb Máthé Gáspár folytatta mattig a támadását, majd Horváth Attila csapott le ellenfele első hibájára, és ezzel a hazai csapat már három ponttal vezetett is. Sajnos, a lendület itt megtört, mert több táblán is elfogyott az anyag, két vereség is becsúszott, és a hajrához már csupán 5-4-es hazai vezetéssel érkeztek a csapatok. Három táblán folyt még a küzdelem, és a játékidő is erősen fogyatkozott. Végül már mindegyik táblán csupán percei voltak vissza a játékosoknak, és ekkor jött ki ismét az atádiak nagyobb rutinja. Kőnig Balázs tartotta ki remire hátrányosabb állását, majd a játékidő hatodik órájában mindkét folyó partiban sikerült begyűjteni a teljes pontot. Előbb az első táblán Vrban Mladen vette át szép lassan a kezdeményezést, és állította mattra ellenfelét. Néhány perccel ezt követően Kondákor Márk is nyerésig fokozta előnyét. Ellenfele ideje is elfogyott, és már reménytelen állásban elnézte a vezérét is.

Összességében a vártnál nagyobb küzdelem alakult ki, de a hazaiak – elsősorban a rutinjuknak köszönhetően – végül hozták a kötelező győzelmet.

Győzött: Vrban Mladen (1. Tábla), Máthé Gáspár (2. Tábla), Horváth Attila (3. Tábla), Kondákor Márk (7. Tábla), Györkös Krisztina (12. Tábla).

Döntetlen: Kőnig Balázs (4. Tábla), Ferencz Miklós (6. Tábla), Mihalecz Attila (8. Tábla), Bocska János (9. tábla), Ehrbár Tibor (10. Tábla).

A forduló többi eredménye:

Komló – Marcali 6,5 – 5,5

Decs – Dunaújváros 11.0 – 1.0

Kármin Pécs – Szentlőrinc 3.0 – 9.0

Kaposvár – Baja 4.0 – 8.0

A bajnokság állása a IV. forduló után

1. Decs 34,0 pont

2. Nagyatád 31,0 pont

3. Baja 26,5 pont

4. Komló II. 25,5 pont

5. Szentlőrinc 25,5 pont

6. Kármin Pécs 21,0 pont

7. Gárdony 21,0 pont

8. Marcali 20,0 pont

9. Kaposvár 18,5 pont

10. Dunaújváros 17,0 pont

 

Megosztás