A 6 osztályos gimnáziumi képzésre felvételiznek az Adyban

Információink szerint túljelentkezés van az Ady hatévfolyamos gimnáziumi képzésére. Várhatóan 40-nél is többen írják a nagyatádi középiskolában a központi írásbeli felvételi vizsgát szombaton.

Szombaton 10 órától tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat a gimnáziumokba és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok számára. 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Mint írták, a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 58 ezren jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin csaknem kilencezren, a 8 évfolyamoson több mint ötezerhatszázan vesznek részt. A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak.

Írásbeli felvételi vizsgaszabályok 2022-ben

Felhívták a figyelmet, hogy a vizsgázók számára úgy kell ülőhelyet biztosítani, hogy tartható legyen a legalább másfél méteres védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb tíz fő tartózkodhat.
Az intézményekbe való beléptetésre vonatkozó további szabályokról (például lázmérés belépés előtt, kézfertőtlenítés, maszkviselés szabályai) a jelentkezést fogadó intézmény vezetője saját hatáskörében dönt – tették hozzá.

Pótidőpontok a járványhelyzet miatt

Jelezték azt is, azok a felvételizők, akik a szombati vizsgán alapos indokkal nem tudnak részt venni, a január 27-i pótló írásbelin vizsgázhatnak.
A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel még egy pótidőpontot jelöltek ki: a február 4-i alkalmon kizárólag azok vehetnek részt, akik jelentkeztek a vizsgára, ám – igazoltan – az előző két vizsganap egyikén sem tudtak megjelenni koronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatt – tették hozzá, kiemelve, hogy ismétlésre nincs mód, mindenki csak egyszer vizsgázhat.

Túljelentkezés látszik az Ady hatosztályos képzésére

Információink szerint a 2021/2022-es tanév felvételi eljárásában a nagyatádi Ady csak a hatévfolyamos képzésre jelentkezők számára írta elő, hogy előzetesen részt vegyenek a központi írásbeliken. A képzésre legfeljebb 34 diák vehető fel, ám úgy tudjuk, negyvennél is többen írják itt szombaton a felvételijüket.

Depositphotos
Depositphotos

    

Megosztás