Életfogytiglanra ítélték a somogyi kettős gyilkosság elkövetőjét

Az izraeli férfi előbb álmában megfojtotta volt barátnőjét és annak édesanyját, majd rájuk gyújtotta lakást, ő pedig az erkélyen segítségért kiabált. A tűzoltók kimentették, ő pedig másnap eltűnt az országból.

Életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt a Kaposvári Törvényszék egy 32 éves, izraeli állampolgárságú, palesztin származású férfit emberölés bűntette miatt. A terhelt legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra, köteles továbbá megfizetni a csaknem 5 millió forint összegű bűnügyi költséget.

A megállapított tényállás szerint a terhelt Németországban ismerkedett meg a sértettel, köztük szerelmi kapcsolat alakult ki, majd 2018 októberében mindketten a sértett édesanyjának kaposvári lakásába költöztek. A vádlott és barátnője között a kapcsolat hamarosan megromlott, szakítottak egymással, azonban továbbra is egy lakásban tartózkodtak.

2018. október 21-én az éjszakai órákban a vádlott volt barátnője és annak édesanyja orr- és szájnyílását egy puha anyaggal befogta, melynek következtében mindkettőjük halála néhány perc alatt bekövetkezett. Ezt követően a vádlott a lakás több pontját – bútorokat, ruhaneműket, műszálas ágyneműket – nyílt láng használatával begyújtotta, majd az erkélyre ment, ahol segítségért kiabált. A környékbeli lakók értesítették a tűzoltóságot, akik a vádlottat az erkélyről kimentették.

A férfit kórházba szállították, október 22-én azonban elbocsátották onnan. A kórház ápolónőjétől kölcsönkapott telefonon a vádlott eközben értesítette nagybátyját, aki Budapestre vitte őt, majd személygépkocsival Belgrádba indultak, ahonnan a vádlott Izraelbe utazott.

A terheltet később Izraelben őrizetbe vették, kiadatása jelenleg is folyamatban van, így a bírósági eljárás távollétében zajlott le.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben az ügyész súlyosításért, a védő elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés iránt jelentett be fellebbezést.

Megosztás