A bajnokság megnyerésére készül az NFC női csapata

Ehhez most vasárnap itthon, jövő hétvégén pedig idegenben is nyernie kell a csapatnak. Úgyhogy elkél a biztatás, szurkoljunk minél többen a lányoknak!

Ez a negyedik bajnoki szezon, amin egyáltalán elindul az NFC felnőtt női csapata, hiszen 2017-ben alakult. Akkor kereste meg a klub vezetését Balogh Zsuzsanna – civilként az Ady középiskola testnevelő tanára –, hogy mit szólnának hozzá, ha szervezne egy női együttest.

2000. óta fociztam, az NB II-ben is játszottam Somogyjádon, aztán egy sérülés miatt térdműtéten estem át, így az aktív pályafutása véget ért – mondja Zsuzsanna. – Ezután alakítottuk meg a csapatot.

Zsuzsa azt mondja, sok fiú között nőtt fel, az utcabeliekkel gyakran tengóztak, fociztak, ugyanígy a suliban is. Így lett kedvenc sportja a labdarúgás.

A csapat összekovácsolása olyannyira remekül sikerült, hogy rögvest az első idényben kivívták a 3. helyet. A következő szezonban már másodikok lettek a Somogy megyei női felnőtt ¾ pályás labdarúgó bajnokságban (merthogy ez a hivatalos elnevezése). Aztán a 2019-20-as csonka bajnokságot is a 2. helyen zárták, ez, ugye, félbeszakadt a járvány miatt.

15-en vagyunk összesen, plusz az edzőnk, 8 fős csapatok játszanak, hiszen ez egy kisebb pálya, mint a férfiaké – meséli Horváth Lilla csapatkapitány. – 18 éves a legfiatalabb, a többség huszonéves, és a nagyatádiakon kívül akad köztünk berzencei és somogyszobi is. Heti két másfél órás edzésünk van.

Lilla ugyancsak gyerekkora óta focizik, ő a családjából hozta a szenvedélyt, mondhatni, ebben nőtt fel Szabáson. Édesapja, két fiútestvére és most már azok gyerekei is futballoznak.

A csapat egyébként a füves pályás bajnokság mellett a megyei női futsall bajnokságban is rendre szerepel, azt Balatonbogláron rendezik telente nagyjából ugyanazokkal a somogyi együttesekkel. Most viszont egy cél lebeg a szemük előtt, megnyerni a 2020-21-es bajnokságot. Erre most minden esélyük megvan, hiszen a nagy riválist, a Kaposvári Rákóczit sikerült oda-vissza legyőzni, mindkétszer 2:1-re.

Ha nem hibázik a Rákóczi, márpedig aligha fog, csak akkor szerezhetjük meg végre az aranyérmet, ha mindkét hátralévő meccsünket megnyerjük – mondja az edző, Zsuzsanna. – Nagyon megérdemelnék a lányok, eddig mindig olyan nagy csapatok előztek meg bennünket, amelyek akadémiával vagy nagy utánpótlás bázissal rendelkeznek.

Szóval, vasárnap 10.00 órakor a Mudin Imre Sportcentrumban a Kéthely, egy héttel később pedig a Balatonboglár csapatát kell legyőzni, és akkor biztos az aranyérem. Az EB lázában égve ne feledkezzünk meg a mi csapatunkról sem, szurkoljunk a lányoknak!

Megosztás