Nem tart több sajtótájékoztatót az operatív törzs

A testület bejelentette: véget ért a harmadik hullám, ezért nem közlik többet a koronavírusos adatokat naponta Magyarországon. Az regisztráltak 93 százaléka már kapott oltást.

Az operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámát sikerült megfékezni, a szennyvízmintákból kimutatható COVID örökítőanyag mennyisége a tavaly nyári adatokhoz hasonlóak, egyre inkább lefelé ívelő szakaszban vannak a járványügyi mutatók (174 új fertőzött, 8 halott). Az osztályvezető hangsúlyozta, ezzel még nem ért véget a járvány, fontos, hogy továbbra is mindenki éljen a védőoltás lehetőségével. A regisztráltak 93 százaléka már megkapta az oltást, és már elkezdődött a 12-15 évesek oltása is (Eddig 5 millió 652 ezren regisztráltak, az oltási terv 7 millió 343 ezer fő). Levélben kérték meg a háziorvosokat, hogy keressék fel azokat a körzetükhöz tartozó pácienseket, akik még nem kérték az oltóanyagot, illetve még nem kapták meg a második oltásukat.

Kiss Róbert alezredes bejelentette: nem tart az Operatív Törzs sajtótájékoztatót, melyen napi szinten jelentették eddig be a fertőzöttségi adatokat. Adatközlés csak hétköznap lesz, a tájékoztatásban visszaállnak készenléti állapotra.

Megosztás