A berzencei születésű suhangyal a sérültek mozgásáért

A Suhanj! Alapítvány vidéki bővítését támogatja Varga Balázs és társa azzal, hogy 21 napon át minden nap lefutnak 21 km-t 21 különböző magyar városban. Az alapítvány sérült felnőttek és gyerekek sportolását segíti.

A berzencei születésű, immár Bécsben élő, 32 éves fiatalember három éve tette meg az első lépést a fogyatékkal élők megsegítése felé. Akkor ajándékozta meg húgát, Borikát azzal, hogy egy háromkerekű futókocsiba ültetve őt lefutotta vele a Spar Budapest Maratont.

futós kép.jpg

Aztán jött az ötlet, hogy adománygyűjtésbe fog két futókocsi beszerzése érdekében – darabja kb. 300 ezer forint volt akkor -, amit a Suhanj! Alapítványnak ajándékoz, hogy a jövőben még több sérült gyermek és felnőtt részesülhessen hasonló élményben – a szervezetnek ugyanis korlátozott számban állt rendelkezésére ilyen eszköz. Az alapítvány tagjai egyébként éppen azzal foglalkoznak, hogy jótékonysági célra ajánlják fel futó- vagy triatlonversenyüket, és megosztják a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társaikkal. Ezért nevezik őket suhangyaloknak.

Legutóbb éppen azt határozta el Balázs, hogy Samu barátjával 21 napon keresztül minden egyes nap lefutnak egy félmaratont, azaz 21 km-t 21 különböző helyszínen az országban(21×21 Országfutás a Suhanj! Alapítvámyért). Összesen 441 km-t 3 hét alatt. Tegnap indultak Budapestről. A 21 helyszín a 19 megyeszékhelyből, egy balatoni kitérőből és a záró budapestiből fog állni. Rögtön az első napon 150 ezer forintot adományoztak már a követőik az alapítvány támogatására.

Megosztás