Heti 30 ezret spórolhatnak a szülők a térítésmentes nyári táborokkal

Több szervezet sikerrel pályázott nyári táborok rendezésére gyerekeknek. A kulturális központ négy ilyet is szervez, közülük kettő szinte azonnal betelt. Fizetős táborokat 26-48 ezer forint között találtunk a városban.

Egy uniós pályázatnak köszönhetően a tavalyi után idén nyáron is megrendezi a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ a térítésmenetesen igénybe vehető négy nyári táborát. Közülük kettő máris betelt: a képzőművészeti és a néptánc tábor. Előbbi a kulturális központban, utóbbi pedig a turisztikai központ udvarán lesz. A szoborparkban tartandó fotós és a túratáborra még lehet jelentkezni. Az ehhez szükséges lapok online elérhetők.

A Szünidőben is aktívan elnevezésű táborok reggel 8 órától délután 16 óráig tartanak hétfőtől péntekig, közben teljes ellátást kapnak a gyerekek, tehát tízórait, ebédet és uzsonnát – mondta Koril-Kincses Kinga, a turisztikai központ vezetője. – A tavalyi és az idei nyárra nyert 7,5 millió forintot a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ 4-4 tábor szervezésére, mindegyiket 20-20 résztvevővel tudjuk megtartani. A résztvevők kiválasztásánál elsőbbséget élveznek azok, akik tavaly nem vettek részt a programban, valamint a jelentkezés sorrendje számít még. Igyekszünk arra is figyelni, hogy egy gyermek csak egy táborba kerüljön be, hogy minél többen lehetőséget kapjanak.

Akad tábor, amelyikbe 32-en is jelentkeztek a 20 helyre. A részvételről hamarosan értesítik a szülőket, mindenkit felhívnak telefonon.

Mások, pl. a Csillagtanya és a 63-as Bázis is rendezhet térítésmentes nyári tábort uniós pályázatnak köszönhetően. Természetesen olyan társaságok és szervezetek is vannak Nagyatádon, ill. a környéken, amelyek fizetős táborozásokat hirdettek, akár több turnusban is az idei nyárra. Az általunk ismertek között 26 ezer forintos volt a legkedvezőbb, és 48 ezer forintos a legdrágább ajánlat.

Megosztás