A civil szervezetek ismét pályázhatnak Atádon

Kiírta a civilek támogatására szóló pályázatát a város önkormányzata. Tavaly 45 közösség  kapott 26 millió forintnál is több támogatást a működési kiadásaihoz.

Azok a társadalmi szervezetek, művészeti és kulturális csoportok, sportegyesületek, alapítványok, klubok nyújthatnak be pályázatot az önkormányzathoz, amelyeknek a székhelye Nagyatádon van, és itt is tevékenykednek a település érdekében. A pártok, az országgyűlési, EU-parlamenti vagy önkormányzati választáson szerepet vállaló szervezetek kivételt képeznek.

Mi már be is nyújtottuk a pályázatunkat, világítást szeretnénk a lovaspályánkra, hogy akkor is tudjunk foglalkozást tartani, amikor korán sötétedik – mondta Bagó Angéla, az AranyLó Lovas Egyesület lovasterapeutája. – Tavaly nagyban segítette a munkánkat, hogy a fejlesztő foglalkozásokhoz szükséges lófelszereléseket vásárolhattunk a támogatásnak köszönhetően.

Szintén fontos lenne idén is az önkormányzat támogatása a Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesületnek.

45 gyerek jár hozzánk, részben népviseleti ruhák készíttetésére kaptunk támogatást, részben pedig az egyesületünk 35. születésnapjának a megünneplésére, egy vacsorával köszönthették a gyerekek az évfordulót – mondta Tratnyek Dóra, az egyesület elnöke.

Tavaly 25 művészeti és kulturális csoportnak 2,7 millió forint támogatást nyújtott az önkormányzat. Ezen szervezetek 1190 tagot számlálnak. Továbbá 20 sportszervezet működéséhez 24 millió forinttal járult hozzá a város, ezeknek az egyesületeknek a keretében ezernél is többen edzenek rendszeresen.

A pályázatok támogatása a COVID-19 vírus miatt fennálló veszélyhelyzet és következményei figyelembevételével történik a kiírás szerint. A pályázati adatlap beszerezhető a Polgármesteri Hivatal portáján, valamint letölthető a város internetes oldaláról. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 7.

Megosztás