Ismét megrendezik a Bertók László szavalóversenyt

„Valamit a percek közé…” címen hirdetik meg városunkban a Bertók Lászlónak emléket állító szavalóversenyt. Idén újra élő közönség és zsűri előtt fognak szólni a versek.

Tavaly a járványhelyzet miatt ezt a kulturális rendezvényt is csak online volt lehetőség megtartani, idén viszont újra a közönség és a bírák elé fognak kiállni a lelkes szavalók: a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ, a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nők Nagyatádért Egyesület ismét meghirdeti dunántúli versmondó versenyét.

Csaknem másfél éve már, hogy az egykor városunkban élő és alkotó író, Bertók László elhunyt, de már azelőtt is az ő nevével fémjelezték a szavalóversenyt. Tavaly pedig a város átkeresztelte az ő nevére a könyvtárat, hogy emléke véglegesen összefonódjon Nagyatád történelmével.

A szavalóversenyt 2022. március 5-én, 10 órakor a Nagyatádi Turisztikai Központban rendezik meg. Az idei szavalóversenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

  • Ifjúsági (akik betöltötték a 14. életévüket és befejezték tanulmányaikat a nyolcadik évfolyamon)
  • Felnőtt (akik betöltötték a 21. életévüket) A versmondóknak kettő, 5 percnél nem hosszabb verssel kell készülniük. Az egyik vers Bertók László szabadon választott műve legyen, ezzel tisztelegve a városunkhoz szorosan kötődő költő munkássága és emléke előtt, a másik vers XX., XXI. századi magyar költő verse.)

Az előadott műveket szakmai zsűri értékeli, a verseny legjobbjai pénzdíjban és értékes könyvjutalomban részesülnek.

A nevezési lap ide kattintva érhető el. Nevezési határidő: 2022. február 20.

 

Megosztás