A „hápogó” zsákra figyelt fel a meglopott néni

Éppen abban vitte hazafelé az idős nő kacsáit a tolvaj. A zsák is a nénié volt, mert az elkövető reklámszatyrába nem fértek el a lopott szárnyasok. A férfi annyira részeg volt, hogy el se tudott menekülni a helyszínről.

A Nagyatádi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, helyiséghez tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és belegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal 57 éves férfival szemben, aki kacsákat lopott a neki korábban munkát adó idős asszonytól.

A vádlott jól ismerte a járást az idős sértettnél, mivel korábban többször segített neki pénzért a ház körüli munkákban. A vádlott tudott arról is, hogy a sértett kacsákat tart, ezért ittas állapotban elhatározta, hogy néhányat ellop közülük.

A vádlott azonban a helyszínen jött rá, hogy a magával vitt reklámszatyor nem elég nagy a négy állatnak, ezért elvette az asszony zsákját is, és abba pakolta be a jószágokat, majd hazaindult. Útközben azonban szembe találkozott a sértettel, aki épp az egyik barátnőjével tartott a háza felé. A sértett azonnal felismerte a zsákját, ezért megfogta annak oldalát, amire a kacsák hápogni kezdtek.

A két asszony ekkor közös erővel kirángatta a zsákot a vádlott kezéből, aki ennek során a földre esett, és ittassága miatt egészen a rendőrök kiérkezéséig ott is maradt.

A négy kacsa végül élve és sértetlenül visszakerült a gazdájához.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

A fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság készítette a megmenekült szárnyasokról.
A fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság készítette a megmenekült szárnyasokról.

Megosztás