A hét mottója: zápor-zivatar

A hét elején marad a meleg, de párás időjárás, és nem ússzuk meg meglepetésszerű záporok nélkül. Mindig legyen a kocsiban egy esernyő, esőkabát, elszórtan csapadékra kell számítani!

A szombati viharokat követően a vasárnap még abba a hitbe ringatta városunkat, hogy napsütéses idő köszönt be. A fülledt meleg, és a fejeket szorító légnyomás azonban rövidesen beharangozta az esti esőt. Kinézve ezekben a pillanatokban is láthatjuk, ahogy kövér cseppekben hull alá. Na de milyen időjárás vár ránk holnaptól?

Röviden? Nos, melegben nem lesz hiány, de sajnos szerdáig bezáróan bármikor érkezhet a fejünk fölé egy-egy gyors zuhé, sőt, még a jövő hétvégén is hasonló idő várható. A hőmérséklet ezzel egyidejűleg csökkeni nem fog, csak növekedni. Csütörtökön és pénteken akár 30-32 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. 

Ma az időjárás szeszélyesen alakult,  többfelé jégesőt is észleltek, sőt Hegyeshalomnál még egy tuba is kialakult – számolt be róla az idokep.hu. Nagyatádot az ilyen fajta szélsőségek elkerülték, de holnap csapadékdús időjárásra kell számítani. Délutántól  észak, északkelet felől csökkenni, szakadozni fog a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Feltámad az északi, északkeleti szél, nyugaton, valamint északkeleten erős lökések is lehetnek. Délután 24-30 fokot mérhetünk, hűvösebb délen, délnyugaton lesz. Keddre már valamivel naposabb idő köszönt be, de mint mondtuk, bármikor kialakulhatnak záporok.

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás