Viharkárok Somogyban

Vihar tombolt szerte a megyében, több helyen is károkat okozott. Házakba és fákba csapott bele a villám, többször a tűzoltók beavatkozására volt szükség.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága beszámolt a szombat esti vihar okozta tűz- és káresetekről. Most nem a szárazság vagy emberi mulasztás miatt keletkezett tűz: az égből lecsapó villámok okoztak tüzet.

Pálmajornál egy hat méteres fa az útra dőlt, amelyet a kaposvári hivatásos tűzoltók daraboltak fel.  

Kaposújlakon egy családi ház kéményébe csapott bele a villám. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a kettérepedt kémény lehulló darabjait eltávolították és a veszélyesnek vélt részt visszabontották.

Villám gyújtotta meg a tetőt
Villám gyújtotta meg a tetőt

Marcali szőlőhegyen egy épület mellett álló fenyőfába csapott a villám, s az kigyulladt. A város tűzoltói megfékezték a tüzet, majd kivágták a fát.  

Marcaliban egy családi ház kéményébe csapott a villám, s meggyulladt kis területen a tető is. A marcali tűzoltók megbontották a héjazatot és az izzó részeket egy vízsugárral eloltották.

A lángokat megfékezték
A lángokat megfékezték

Kutason egy melléképület gyulladt ki, s teljes terjedelmében égett. Az épület első felében egy műhely volt, benne kéziszerszámokkal, a másik felében tyúkokat tartottak. A szárnyasokat sikerült ládákban kimentenie a nagyatádi tűzoltóknak. A tüzet több vízsugárral támadta a böhönyei önkormányzati tűzoltókkal megerősített egység.  

Megosztás