A héten megkezdik az Aradi utca helyreállítását

Tavaly szeptember végén gázszivárgást észleltek a szakemberek az Aradi utca Bárdos iskola előtti szakaszán. Néhány nap múlva lezárták a helyszínt, felbontották az útburkolatot, amit ezen a héten helyreállítanak.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, gázszivárgás miatt zárták le az Aradi utca Bárdos iskola előtti szakaszát még az előző év októberében. Decemberben arról tájékoztatta az E.ON az Atádhírt, hogy a fagyok elmúltával állítják helyre az útszakaszt, ám időközben kiderült, hogy hogy a jelzőlámpás csomópont túloldalán, a Bajcsy-Zsilinszky utca torkolatához közel is észleltek gázszivárgást, ezért a járási kormányhivatal előtti zöldterületen elzártak egy műtárgyat, vagyis kiiktatták a csomópont alatti szakaszt. Azt a vezetéket is kicserélték, szerencsére úgy, hogy nem kellett fölbontani az egész csomópontot, hanem irányított fúrással fektették le az új vezetéket, majd a két szakaszt összekötötték.

Megkérdeztük a szolgáltatót, hogy mikor állítják helyre az Aradi utca felbontott szakaszát. Válaszukban azt írták, hogy

az Aradi utcai munkálatok kapcsán az útburkolat helyreállítását ezen a héten kezdi és be is fejezi az E.ON.

Tájékoztatásukban jelezték, hogy egyetlen esetben lehet ebben az ütemezésben változás, mégpedig akkor, ha az aszfaltozást lehetetlenné tévő időjárási esemény következik be, de az előrejelzések alapján jó időre számítanak a szakembereik.

Megosztás