A héten visszatér a kemény tél

Bár enyhén indul a hét, ám csütörtöktől hideg sarki levegő zúdul hazánkra viharos széllel. Péntekre a hó is visszatérhet, szombaton pedig akár mínusz 10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet.

Varjas Kornél, a Metnet adminisztrátora szolgáltatta az Atádhírnek városunk heti időjárás előrejelzését.

Az előttünk álló hét még enyhén indul, de a hét második felében megérkezik a zord tél. Hétfőn erősen felhős, borult lesz felettünk az ég, és ismétlődő esőre, záporokra kell számítanunk.
Kedden délelőtt még rövid időszakokra elvékonyodhat a felhőzet, délután viszont már egyértelműen borult lesz felettünk az ég és újra megered az eső.
Szerdán délelőtt erősen felhős, délután borús lesz az ég felettünk. Délelőtt csak kisebb eső fordulhat elő, utánaviszont tartós csapadékhullásra számíthatunk.
Csütörtökre virradóra északira fordul felettünk az áramlás és viharos szél kíséretében sarkvidéki levegő zúdul térségünkbe is, a hideg levegő hatására az eső először ónos esőbe, majd havazásba vált. Napközben csökken a csapadékhajlam, a szél élénk lesz, ami a fagyos időben meglehetősen kellemetlen lesz. Pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk, elvétve előfordulhat hózáporok.
A hétvégén napos-felhős időszakok váltakozhatnak, kisebb havazások, hózáporok előfordulhatnak.

Jellemző hőmérsékletek:

Hétfő reggel: 7, 8 fok
Hétfő délután: 6, 7 fok

Kedd reggel: 4, 5 fok
Kedd délután: 10, 11 fok

Szerda reggel: 3, 5 fok
Szerda délután: 11, 13 fok

Csütörtök reggel: -5, -4 fok
Csütörtök délután: -7, -5 fok

Péntek reggel: -8, -9 fok
Péntek délután: -3, -2 fok

Szombat reggel: -10, -9 fok
Szombat délután: -3, -2 fok

Vasárnap reggel: -6, -5 fok
Vasárnap délután: -2, -1 fok

Megosztás