A honvédség fertőtleníti az idősek otthonát

A Honvédelmi Miniszter rendelkezése alapján ma reggel elkezdték a nagyatádi idősek otthonának a fertőtlenítését a katonák. Az intézmény 40 ellátottja közül senki sem fertőzött, ahogy a városban sem találtak ilyet.

A fertőtlenítő csoport a koronavírus-járvány megfékezése érdekében jár el Benkő Tibor levele szerint. A miniszter, aki egyben a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport vezetője is, az akciót levélben jeleztek az intézményvezetőknek. Eszerint „a fertőtlenítés az ország több pontján egyszerre történik egy koordinált, a rendelkezésre álló eszközök felhasználását gyors, hatékony és racionális módon megtervezett eljárás keretén belül”. A fertőtlenítés térítésmentes.

A nagyatádi és a lábodi intézményünk kapott 609 darab egyszer használatos szájmaszkotmondta korábban Ivókné Pintér Melinda, a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ vezetője. – Adatszolgáltatást is kértek tőlünk: az orvosi ellátásról, a betegszobáról és arról, hogy mennyi egyéni védőeszközünk és fertőtlenítőszerünk van.

Mint kiderült: a következő hetekre elégséges. Az intézményben egyébként kijelöltek egy-egy izolációs szobát a hozzá tartozó fürdővel és wc-vel: szükség esetén ott különítik el a vírusos beteget. Nagyatádon 4 ilyen célra kijelölhető szoba is van, ezekben összesen 9 személy helyezhető el.

A nagyatádi idősotthonban március 8-tól teljes látogatási és kijárási tilalom van érvényben. Minden belépőnek lázat mérnek, és külön öltözőket jelöltek ki a munkatársaknak. Információink szerint az önkormányzat már eldöntötte: elvégzik az otthonban lakók tesztelését, az ehhez szükséges eszközöket már meg is rendelték. A mai fertőtlenítésről képes beszámolót is készítünk, ezzel később jelentkezünk.

 

Megosztás