A kaposvári kórházban ápolják a tegnapi baleset áldozatát

A rendőrség szóvivője szerint tegnap estig még nem tudták megállapítani, hogy könnyű vagy súlyos sérüléseket szerzett a hölgy. Az elmúlt három évben átlagosan évente 69 közlekedési baleset történt Nagyatádon.

61 éves volt az az idős hölgy, aki kerékpárjával tegnap balesetet szenvedett a Kossuth utca és Árpád utca sarkán, miután egy furgonnal ütközött a kereszteződésben. A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálja a rendőrség, a szóvivő szerint a hölgyet a Kaposi Mór Oktatókórházba szállították a mentők. A tegnap este szerzett utolsó információk szerint még nem tudták megállapítani a sérülés súlyosságát.

A rendőrség statisztikát vezet minden olyan közlekedési balesetről, amelyben személyi sérülés történt. Tavaly összesen 69 alkalommal történt Nagyatádon és környékén ilyen jellegű incidens, ebből 47 alkalommal könnyű-, 19 alkalommal pedig súlyos sérüléssel járt, három alkalommal pedig halálos kimenetelű volt. Utóbbi adat valószínűleg a segesdi lovas kocsis tragédia számlájának írható.

2017-ben egy halálos balesetet regisztráltak, a következő évben pedig kettőt. Az összes balesetek számát vizsgálva nincs szignifikáns változás az elmúlt hat évben: 67 és 75 között alakult, átlagosan 2-2,5-ször több a könnyű sérülések száma, mint a súlyosaké.

Megosztás