A lakosság összefogásával kapták el a szerszámtolvajt Nagyatádon

Egy hétig kért kölcsön mondvacsinált indokokkal nagy értékű szerszámokat a városban. Akadt, aki már pénzjutalmat is felajánlott a nyomravezetőnek. Több százan osztották meg a felhívást.

Információink szerint nagyjából egy hete járta az építkezéseket a férfi, aki az ország más vidékéről érkezett Nagyatádra. Munkásruhában jelent meg, és arra hivatkozott, hogy valamilyen problémát kell megoldania, ahhoz lenne szüksége ilyen-olyan szerszámra.

Az egyik helyen pl. flexet kért, mondván, hogy lerobbant az autója, és egy 212-es csavart kell elvágnia – számolt be az egyik cégtulajdonos. – Három beruházásunk helyszínén is megjelent egy hét alatt.

Ahogy szaporodtak az esetek, a dolgozók személyleírást is adtak a férfiról. Miután egy cégvezetőt telefonon felhívott, meglett a száma is. Közben a rendőrségen feljelentést tettek ellene. Aztán a közösségi oldalon megjelent egy pénzjutalmat fölajánló felhívás, amit rengetegen megosztottak, több száz telefonhívás érkezett ennek nyomán, sőt, egy térfigyelő kamera képe is felkerült az oldalra. Hol itt látták, hol ott, az egyik tízemeletes környékén többször is, állítólag ott lakott valakinél.

Az elbeszélések szerint nagy értékű szerszámokat lovasított meg, esetenként akár 150 ezer forintosakat is. Ezeket aztán 10-20 ezerért eladta. Mások arról számoltak be, hogy egy presszóban még fegyvert is mutogatott, mondván, ilyet is tud szerezni.

Engem az háborított fel, hogy aljas módon kihasználta az emberek jóhiszeműségét – mondta a feljelentést tevő vállalkozás vezetője. – Tegnapelőtt délután látták a városban, így sikerült a nyomára akadni, végül az egyik szálláshelyen fogták el a rendőrök.

A rendőrségtől is kértünk információkat az ügyben, ha küldenek, természetesen közzé tesszük.

Az érintettek azzal összegezték a történteket, hogy roppant rokonszenves volt számukra, hogy ilyen példamutató módon összefogott a város ebben az ügyben.

Megosztás