A ma esti adásunkból: előkészületek az érettségire és a Város Napja

Vendégeink lesznek a nagyatádi középiskolák igazgatói és a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, akikkel az érettségi vizsgákról beszélgetünk. Előtte és utána a Város Napjára készült videókat tekinthetik meg.

Ma este a heti műsorunkat megelőzően levetítjük a Nafigyelj! fiataljai által a Város Napjára készített videót. A kisfilmben az atádiak telefonnal készített videókban elmondják, miért szeretik a várost. Nemcsak a fiatalok, de idősek, sportolók, családok, közéleti szereplők is megszólalnak. Egyebek között – derül ki a videóból – azért jó nagyatádinak lenni, mert itt a legfinomabb a gyógyvíz, és mert az atádi nagymamák készítik a legjobb palacsintát.

Ezt követően levetítjük adásunkat, melyben az idei érettségi lesz a téma. Csaknem 130 végzős diák kezdi meg a vizsgákat Nagyatádon a jövő hétfőn. Több szempontból is rendhagyó lesz az idei érettségi. Egyrészt március közepe óta távoktatás folyik. Másrészt most csak írásbeli vizsgák lesznek, és azok is a legnagyobb egészségvédelmi intézkedések közepette. Harmadrészt alig másfél héttel a vizsgakezdés előtt dőlt el véglegesen az időpont, méghozzá hatalmas viták kereszttüzében. Korántsem nevezhetjük ideálisnak az idei érettségi körülményeit. Stábunk mindenesetre igyekezett minden felmerülő kérdésre válaszolni, és ebben a legilletékesebbek voltak a segítségünkre: Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Döméné Lajos Katalin, a nagyatádi szakközépiskola vezetője és Cseh Tamás, az Ady gimnázium igazgatója.

A stúdióbeszélgetést követően a Város Napjára készült videós összeállítást játsszuk le. A rendkívüli helyzet miatt idén elmaradt az ünnepség, így most egy rövid összefoglalóval szerettünk volna kedveskedni Önöknek, és megemlékezni Nagyatád várossá nyilvánításának 49. évfordulójáról.

Adásunkat a szokott időben, este 18.00-kor tekinthetik meg a Nagyatádi Városi Televízió csatornáján, valamint az Atádhír weboldalunkon.  

Megosztás