A motorbőgés és a rockzene – a hétvégi fesztivál képei

Már 8. alkalommal rendezett a nagyatádi Motorock Motoros és Rockzenei Egyesület fesztivált. Idén sok vendég érkezett a kétnapos találkozóra.

Sosem állt még ennyi sátor a nagyatádi motoros találkozó helyszínén, mint az idei rendezvényen. Összesen 72 vertek sátrat, és több mint 370 résztvevővel zajlott a 8. alkalommal megrendezett Motorock Fesztivál. A laktanya az egész hétvégén a motorok dörömbölésétől és a rockbandák zenéjétől volt hangos. Péntek-szombaton a délutáni órákban fellépett többek között a Mutatis Mutandis, a Twister, a Stula Rock, a Blues Company, a Messenger, a Doom Angel, a The Blind Mirrors és a Messenger.

Szombat délután a motorosok Nagyatádon is tettek egy tiszteletkört, az idei létszám rekordnak mondható, több mint 60

Zúzott a Rock n' Roll
Zúzott a Rock n’ Roll
A motorosok és a rockerek gyakran közös nyelvet beszélnek
A motorosok és a rockerek gyakran közös nyelvet beszélnek

kétkerekű járgány vonult végig a felvonuláson. Több motoros klub is részt vett a találkozón, úgy mint a Déli Farkasok, az Akela, a Ghost MC, a Drávamenti Csavargók és a Punisher egykori tagjai.

Az esemény főszervezője, Tóth Csaba szerint nagyon sok a visszajáró vendég, ennek pedig az oka, hogy a találkozó mindig nagyon családias hangulatú.

Nagyon sokan ezért járnak vissza, és az újak is ezt tapasztalják meg, nagyon jól éreztük magunkat – mondta a nagyatádi Motorock egyesület elnöke. –  Idén egyébként úgy láttuk, hogy kevesebben voltak a helyiek, és többen azok, akik más városból érkeztek. Nagyon sok helyről jöttek a résztvevők, Pestről, Debrecenből, Győrből, Szegedről, Bajáról, és még sorolhatnám. Sok szempontból ez volt az egyik legjobb találkozónk.

A hagyományoknak megfelelően versenyeket is tartottak, bár a járványügyi helyzetre tekintettel a szokásos szkanderversenyt elhalasztották. Viszont nem maradhatott el a motorszépségverseny, amit Tóth Ramóna nyert, és a hangverseny, amiben idén már harmadik alkalommal Hauptman János járműve bizonyult a legjobbnak.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás