A Nagyatádi Kórház ajtaján áttörve akart menekülni a fogoly

A rendőrök elől menekült, akik az orvosi vizsgálatok idejére levették róla a bilincset. A kórház fotocellás kijárati ajtaja azonban nem nyílt ki rögtön, ezért a fogoly át akart hatolni rajta, de nem tudott.

A Nagyatádi Járási Ügyészség fogolyszökés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki meg akart szökni az őrizetből, menekülése közben pedig még egy üvegajtót is összetört.

A 38 éves férfit a nagyatádi rendőrök vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt 2022 márciusában őrizetbe vették, majd a fogdába történő befogadáshoz szükséges orvosi vizsgálatok elvégzése érdekében a Nagyatádi Kórházba előállították, ahol a vizsgálatok idejére róla a bilincset – orvosi kérésre – levették. Ezt követően az egyik rendőr újra meg akarta bilincselni a vádlottat, aki azonban az együttműködés helyett inkább a kijárat felé futott.

Mivel a kijáratnál található fotocellás ajtó ekkor éppen csukott állapotban volt, és a rendőrök is a nyomában voltak, a vádlott nem várta meg az automata ajtó nyílását, hanem azon kitörve akart tovább menekülni. Az ajtó azonban nem tört ki teljesen, így a rendőrök utolérték és elfogták a vádlottat, aki az ajtó megrongálásával – mivel az működésképtelenné vált – több mint hatszázezer forint kárt is okozott.

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal kötelezze a vádlottat az általa okozott kár megtérítésére is.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette, az eseményeket azonban a kórház biztonsági kamerája is rögzítette.

 

Megosztás