A nyár még péntekig szabadságon lesz

A következő napokban marad az elmúlt hetek hűvös, tavaszias időjárása. Gyakran borul be az ég, és esőzések is kialakulhatnak. Pénteken viszont már igazán meleg idő köszönt be, fülledt lesz a hétvége.

Varjas Kornél, a Metnet adminisztrátora ismét összeállította Nagyatád időjárás-előrejelzését a jövő hétre.
Bár a naptári nyár holnap elkezdődik, erről az időjárásnak még nincs tudomása. A hét elejétől fokozatosan egyre melegebb időre készülhetünk, ám meglehetősen változékonyan is alakul. Hétfőn még eleinte sok lesz a felhő, és kisebb csepergő eső is előfordulhat, majd a délelőtt folyamán felszakadozik a felhőzet. Délután időszakos napsütés mellett erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadékra már csak kicsi az esély.
Kedden és szerdán egy hidegcsepp hatására, több-kevesebb napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok alakulhatnak ki.
Csütörtökön egy tőlünk északnyugatra örvénylő ciklon hatása alá kerül hazánk, fokozatosan délnyugatira fordul az áramlás, és egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Ez a meleg levegő viszont nedves és labilis lesz, így a napsütés mellett továbbra is kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására.
Pénteken viszont már igazi nyári meleg idő köszönt be, de maradnak továbbra is a záporok. Ráadásul ekkor már intenzívebb zivatarok is megjelenhetnek, melyeket felhőszakadás is kísérhet. A hétvégén is marad a változékonyság, kialakulhatnak kisebb-nagyobb esőzések. A magas hőmérséklet és a páratartalom miatt fülledt, meleg idő vár ránk.

Jövő heti hőmérsékletek:

Hétfő reggel: 9, 11 fok
Hétfő délután: 21, 22 fok

Kedd reggel: 8, 10 fok
Kedd délután: 19, 21 fok

Szerda reggel: 8, 10 fok
Szerda délután: 21, 23 fok

Csütörtök reggel: 6, 7 fok
Csütörtök délután: 26, 27 fok

Péntek reggel: 13, 15 fok
Péntek délután: 26, 27 fok

Szombat reggel: 16, 18 fok
Szombat délután: 28, 30 fok

Vasárnap reggel: 16, 18 fok
Vasárnap délután: 29, 31 fok

Megosztás