A nyitást tervezik a fitnesz klubok

Két nagyatádi fitneszterem is a május eleji újranyitásra készül, a harmadik pedig be sem zárt. A csoportos sportolásra még várni kell, de a személyi edzések remélhetőleg hamarosan indulhatnak.

Nagyatádon március közepe óta két edzőterem is zárva tart. A tulajdonosaik májusra tervezik az újranyitást, ha a járványhelyzet azt lehetővé teszi. Van olyan klub is, amelyik ugyan nem zárt be, de a járványhelyzet miatt korlátozta az egy időben sportolók létszámát.

A Sparta Fight Clubban korábban napi 5-6 csoport is megfordult, csoportonként 15-en, 20-an tréningeztek.

Át kellett térnünk március közepén a személyre szabott online-edzésprogramokra – mondta Steiner Zsolt tulajdonos. – Most úgy véljük, ha a helyzet is kedvezően alakult, akkor 2-3 héten belül visszahozzuk a személyi edzéseket. Sajnos, a csoportosra még várni kell.

A Vulcan Gym és Fitness viszont továbbra is nyitva van, bár jóval kevesebben látogatják.

Olyan 70 százalékos a visszaesés, amit tovább súlyosbít a rendezvényeink elmaradása – jelezte Lovkó Tamás tulajdonos. – Korlátozott létszámban járhatnak hozzánk a sportolók: a 3-400 négyzetméteres teremben egyszerre legfeljebb tízen edzhetnek. Van, aki maszkban, van, aki anélkül teszi. A másfél méteres távolságot tartják egymástól, mi pedig folyamatosan és több helyen fertőtlenítünk és szellőztetünk. A boltokban tapasztalható állapotokhoz képest ez lényegesen nagyobb biztonságot jelent.

Az Atlas Gym és Fitness Club szintén zárva van egyelőre. Egy kardio- és egy konditermük van.

Május 4-re tervezzük az újranyitást – mondta Kárpáti Magdolna tulajdonos. – Megkülönböztetett higiéniai figyelem mellett, váltóruha-, váltócipő- és öltözőhasználattal. Limitáltan vehetik majd igénybe a termeket a vendégeink, csak egyéni edzésekre, körülbelül 20-30 sportolót tudunk fogadni naponta.

Megosztás