A szavazatával ön is segíthet a nagyatádi menhely kutyáinak

Országos pályázat keretein belül másfél millió forintot nyerhet a nagyatádi állatvédő egyesület. Az online szavazáson legtöbb voksot kapott menhelyek között az első három helyezett kaphat pénzbeli támogatást.

128 kutyával, a befogadóképességének teljes kihasználtságával működteti a nagyatádi menhelyet a helyi állatvédő egyesület. 70 százalékuk szuka, 30 százalékuk kan, és rengeteg köztük a kölyökkorú kutya. Az idősebb ebek sokszor éveket töltenek el itt anélkül, hogy valaki befogadná őket. A menhely dolgozói már maguk is több kutyának adtak otthont, ezzel is felszabadítva a kenneleket a kóbor ebeknek, akikből továbbra is rengeteg van.

Ennyi állat ellátása és gondozása nem kis feladat: naponta csaknem 50-60 kilogramm száraztápot fogyasztanak el a kutyák, vagyis egy hónapban több mint másfél tonnát.

Napi szinten kapunk felajánlásokat, egy-egy zsák száraztápot, pénzt – bármilyen segítséget szívesen fogadunk. Egyelőre el tudjuk látni a menhelyi feladatokat, de attól tartunk, hogy a járvány miatt a beszerzés későbbiekben nagy problémát jelenthet. Jó lenne, ha fel tudnánk készülni hosszabb távon is a kutyák ellátására, fel kéne töltenünk a készleteinket, úgyhogy most különösen nagy szükségünk van az adományokra – nyilatkozta Simon Ivett, a Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke.

A kutyatáp felajánlásokon túl most ön is segíthet a menhelynek, ráadásul az otthonából és teljesen ingyen! A Foresto bolhanyakörvekkel foglalkozó cég közzétett egy pályázati felhívást a weboldalán, melyre a nagyatádi menhely is benevezett. Összesen 3 millió forintnyi állatorvosi szolgáltatásokra beváltható pénzügyi támogatást nyerhet a pályázat első három helyezettje. Április 2-tól kezdve egy online szavazás indult, melynek jelöltjei a benevezett 13 állatmenhely, köztük a nagyatádi is. A legtöbb voksot kapott szervezetek között osztják ki a nyereményeket: a harmadik helyezett 500 ezer, a második egymillió, az első pedig másfél millió forintos támogatást nyerhet!

A Foresto oldalán tudja leadni a szavaztát
A Foresto oldalán tudja leadni a szavaztát

Ehhez csak annyit kell tennie, hogy ellátogat a Foresto oldalára, regisztrál az email címével, és szavaz a Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesületre. A szavazás május 19-ig tart, június elsején hirdetik ki a győzteseket. Szavaztával segítsen ön is azokon, akik nem tudnak segítséget kérni!

 

 

Megosztás