Megálltak egy lomkupacnál, megbírságolták őket

A kijárási korlátozás megszegése miatt fejenként 50 ezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki két nagyatádinak. Somogyban eddig 20 esetben került sor hasonló intézkedésre a rendőrség tájékoztatása szerint.

Már csaknem másfél hete rendelte el a kormány a koronavírus-járvány miatt a kijárási korlátozást. Eszerint lakóhelyünket csak munkavégzés, élelmiszer- és gyógyszervásárlás és egyéb alapszükségletek kielégítése végett hagyhatjuk el. Olybá tűnik, egy lomkupac mellett autóval félreállni már sérti ezt a rendeletet, és mint ilyet, büntetni is kell. Tegnap este pontosan ez történt az Alkotmány utcában. A szabálysértők mesélték el – nevük elhallgatását kérve – a történteket.

A barátom megkért, hogy segítsek őt elfuvarozni a dohánybolthoz, mert nincsen jogosítványa. Az édesanyja kérte, hogy vigyen neki haza cigarettát. Utána még ki akartam vezetni a benzinkúthoz tankolni – mesélte a megbírságolt férfi. 

Mivel vasárnap sokan készültek a hétfő-keddi lomtalanításra, ezért az utcákban sorakoztak már a szemétkupacok. Az egyiknél a sofőr felfigyelt valamire.

Megláttam az Alkotmány utca egyik házánál egy ilyen retro sisakot, ami nagyon megtetszett. Félreálltam, hogy berakjam az autóba. Már épp indultunk volna, amikor pechünkre épp odaért egy járőrkocsi. Kiszálltak a rendőrök, és már írták is a bírságot a kijárási korlátozás megszegésére hivatkozva. Azt mondták, ha nem írjuk alá és nem fogadjuk el, úgy feljelentenek minket, ami akár egy fél milliós bírsághoz is vezethet. Úgyhogy még szép, hogy aláírtuk. Nem mondhatom, hogy jogosnak éreztem a büntetést – tette hozzá a megbírságolt férfi. 

Fejenként 50 ezer forint bírságot kapott a két elkövető
Fejenként 50 ezer forint bírságot kapott a két elkövető

Azt nem tudtuk kideríteni, hogy miben sértette ez meg a kijárási korlátozást, ahogy azt sem, Nagyatádon ez volt-e az első büntetés annak megszegésére hivatkozva, de azt megtudtuk, hogy Somogy megyében eddig összesen 20 alkalommal róttak ki hasonló helyszíni bírságot.

Megosztás