A tavalyi évhez képest több mint 20 százalékkal jobb forgalma volt a városi strandnak

A sok nyár eleji járványügyi bizonytalanság ellenére így is sokan látogattak el idén a strandfürdőbe. Ám a hétvégére tervezett éjszakai fürdőzés a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmarad.

Augusztus 31-én, kedden tart idén utoljára nyitva a városi strand. És úgy tűnik, hogy a fürdőszezon végére a nyár kifogyott a szuflából, hiszen a követező napok időjárása meglehetősen ősziesen alakul, így már várhatóan nem lesz nagy forgalom. Mivel a hétvégén nagy valószínűséggel esőre is lehet számítani, ezért a tervezett éjszakai fürdőzés és party eseményét elhalasztják a szervezők, így nyárzáró eseményként csak a Nafigyelj! strandvetélkedője lesz megtartva.

Viszonylag nagy vendégforgalmat bonyolítottak le idén, mely annak volt köszönhető, hogy nem kellett védettségi igazolványt felmutatni belépéskor, és az időjárás is kifejezetten a fürdőzéshez kedvezett. Éppen ezért a tavalyi évhez képest jobb évet zárt  a fürdő: 2020-ban 23 ezer vendég fordul meg a strandon, idén viszont 28 ezren. A legforgalmasabb hónap a július volt, csaknem 13 ezren keresték fel medencéket felfrissülés céljából. A külföldi vendégek száma viszont elmaradt az előző évekhez képest, egyedül augusztusban volt némi fellendülés a horvát fürdőzők részéről. Érdekes megemlíteni, hogy a tavalyi év forgalma a járvány berobbanása ellenére még így is meghaladta a 2019-es évet.

Megosztás