A választási eredmények percről percre

Cikkünkben folyamatosan frissítjük a pártlistás és az egyéni jelöltek választási eredményeit!

Pontos grafikonnal majd csak a 100 százalékhoz közeli feldolgozottság esetén tudunk szolgálni, mivel az eredmények folyamatosan frissülnek a Nemzeti Választási Iroda weboldalán is.

23:50
Országosan a szavazatok közel 86 százalékát dolgozták már fel. A parlamenti patkóra felkerült egy nemzetiségi jelölt is, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata egy mandátummal.
Ahogy közeledünk a választások napjának végére, egyre egyértelműbb a Fidesz-KDNP győzelme, és egyre biztosabb a kétharmados többség is:

Fidesz-KDNP
Mandátumok: 135 (67,84%)

Egységben Magyarországért
Mandátumok: 56 (28,14%)

Mi Hazánk Mozgalom: 
Mandátumok: 7 (3,52%)

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Mandátumok: 1 (0,50%)

Véglegesen eldőlt a Somogyi 2. választókörzet fideszes képviselőjének, Szászfalvi Lászlónak a győzelme is: 85 százalékos feldolgozottság mellett csaknem 59 százalékkal vezet Ander Balázs előtt, aki a szavazatok több mint 36 százalékát tudhatja magáénak. 2018-ban a kormánypárti képviselő 51,6 százalékkal nyert. Harmadik helyen a Mi Hazánk képviselője, Halászné Hunyadi Gyöngyi áll kevesebb mint 4 százalékkal. A MEMO jelöltje, Palkó László kevesebb mint egy százalékot szerzett.

A végleges eredményekről holnap fogunk beszámolni, remélhetőleg a nagyatádi adatokat is közölni tudjuk majd.

 

22:55
Újabb mandátumot szerzett a Fidesz ezúttal az ellenzéki összefogás kárára. 74,5 százalékos feldolgozottság mellett 88 egyéni és 47 pártlistás mandátuma van jelenleg a kormánypártnak, az Egységben Magyarországért összefogásnak már csak 18 jelöltje tud bekerülni a parlamentbe, és 39 pártlistás mandátuma van. A Mi Hazánk Mozgalom tartja a 7 mandátumát. A többi párt továbbra sem tudott az 5 százalékos küszöb fölé kerülni, így eddig nem szereztek mandátumot.

A Somogy 2. választókörzetben Szászfalvi László továbbra is tartja az előnyét, 92 százalékos feldolgozottság mellett a szavazatok csaknem 59 százalékát nyerte el. Ander Balázs, az Egységben Magyarországért összefogás jelöltje 36 százalékot szerzett eddig.

22:26
A Somogyi eredmények a jelenlegi állás szerint a Fidesz-KDNP jelöltjeinek kedveznek. Mind a négy szavazókörzetben a kormánypárti jelölt áll nyerésre.

SOMOGY, 01. számú OEVK
Kaposvár
GELENCSÉR ATTILA (FIDESZ-KDNP)
72,09% feldolgozottság

SOMOGY, 02. számú OEVK
Barcs
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (FIDESZ-KDNP) – a megszámolt voksok 59,14 százalékát kapta. 
78,26% feldolgozottság

SOMOGY, 03. számú OEVK
Marcali
MÓRING JÓZSEF ATTILA (FIDESZ-KDNP)
79,83% feldolgozottság

SOMOGY, 04. számú OEVK
Siófok
WITZMANN MIHÁLY (FIDESZ-KDNP)
78,07% feldolgozottság

Összehasonlításképp: 2018-ban Szászfalvi László 51,63 százalékkal nyert. 

Hogyan alakul az Országgyűlés-patkó?
63,21 százalék feldolgozottság mellett a Mi Hazánk Mozgalom elveszített egy mandátumot a Fidesz javára. A kormánypárt így a listás szavazatokból már 47-et szerzett meg a jelenlegi állás szerint, és továbbra is tartja a mandátumok kétharmadát (134-et).

21:47
A somogyi 2. számú választókörzetben a részvételi arányok megközelítik a 2018-as adatokat: 43 százalékos feldolgozottság mellett mindössze 1 százalékkal kevesebb, mint legutóbb. Jelenleg 62 százalék a megszámolt részvételi arány.

69 százalékos feldolgozottság mellett Szászfalvi László előnye egyelőre változatlan: jelenleg 61,88 százalékkal vezet Ander Balázs előtt, aki az összeszámolt szavazatok 33,29%-át kapta. A körzet másik két jelöltje továbbra is csak kis arányban kapott voksokat.

Az Országgyűlés összetétele 48 százalékos feldolgozottság mellett:

Fidesz: 133 mandátum (66,83%) – 46 listás, 87 egyéni
Egységben Magyarországért 58 mandátum (29,15%) – 39 listás, 19 egyéni
Mi Hazánk Mozgalom: 8 mandátum (8,6%) – 8 listás

A többi, a választásokon elindult párt eddig nem érte el az 5 százalékos parlamentbe jutási küszöböt.

21:36
A somogyi 2. számú választókörzetben a szavazatok 60 százalékát dolgozták fel, ezek alapján ismét Szászfalvi László lesz a körzet választott képviselője, aki a voksok 62 százalékát kapta. Második helyen áll Ander Balázs, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje 32 százalékkal, míg Halászné Hunyadi Gyöngyi a Mi Hazánk jelöltje és Palkó Sándor a MEMO jelöltje egyelőre nem érte el az 5 százalékot.  

21:25
Annyi mindenesetre már óvatosan kijelenthető, hogy a Fidesz-KDNP nyerte a választásokat, és az adatok 28 százalékos feldolgozottsága alapján megvan a mandátumok kétharmada is. A pártlistás szavazatok terén közel van egymáshoz a Fidesz és az ellenzéki összefogás: 45-40 mandátumot kapnak a voksok alapján. Nagy eltérés mutatkozik azonban az egyéni jelöltek terén. A jelenlegi feldolgozottság mellett itt jócskán a Fidesz-KDNP oldalára billen a mérleg 89 mandátummal, míg az Egységben Magyarországért eddig 17 mandátumot kapott. Harmadik helyen áll a Mi Haznánk Mozgalom összesen 8 mandátummal.

 

Megosztás